GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

LRH: Oporavak i povećanje prihoda za 132 posto

LRH: Oporavak i povećanje prihoda za 132 posto
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2021 / 07:56
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Gubitak Liburnia Riviera Hotela (LRH) prije oporezivanja u prvih devet mjeseci bio je 23,5 milijuna kuna, a lani je gubitak u istom razdoblju bio 85,6 milijuna kuna što je poboljšanje od 73 posto i to je, kažu u LRH-u, rezultat snažnijeg operativnog poslovanja.

Ukupni poslovni prihodi LRH-a od 212,7 milijuna kuna veći su 132 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Prema podacima o poslovanju objavljenima na Zagrebačkoj burzi, ukupni poslovni rashodi u devet mjeseci iznose 232,4 milijuna kuna, što je povećanje od 33 posto.

LRH su u devet mjeseci ostvarili pozitivnu EBITDA-u od 55,6 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje lani, kada je ona bila negativna (-3,2 milijuna kuna). poboljšanje od 58,8 milijuna kuna.

U prvih devet mjeseci financijski rezultat iznosi -3,7 milijuna kuna, dok je lani u istom razdoblju bio -2,2 milijuna kuna. Kao glavne razloge 1,5 milijuna kuna lošijeg financijskog rezultata iz LRH navode povećanje troškova kamata po dugoročnim kreditima uslijed novog zaduženja u prosincu 2020.

Gubitak prije oporezivanja u prvih devet mjeseci je 23,5 milijuna kuna , a lani je gubitak u istom razdoblju bio 85,6 milijuna kuna, što je poboljšanje od 73 posto i to je, kažu u LRH, rezultat snažnijeg operativnog poslovanja.

Kako navode iz LRH, do kraja lipnja ove godine otvorena je većina turističkih kapaciteta Liburnia Riviere (79 posto) u kojima je u prvih devet mjeseci ostvareno u 323.697 noćenja ili 140 posto više nego u istom razdoblju lani.

To je posljedica daljnje optimizacije i racionalizacije troškova, povećanja operativnih prihoda uslijed snažne potražnje za kapacitetima, ponajviše tijekom srpnja i kolovoza, i značajnog rasta prosječne dnevne cijene.

Navode da je pozitivan trend normalizacije poslovanja dodatno podržan proaktivnim pristupom razboritog upravljanja likvidnošću uz istodobnu sigurnost u nesmetani nastavak poslovanja.

"Dugoročna likvidonosna pozicija LRH dodatno je osnažena putem ugovaranja moratorija na otplatu kreditnih obveza do 30.06.2021., refinanciranja većeg dijela postojećih kreditnih obaveza prema najvećem kreditoru Erste&Steiermärkische Bank te ugovaranja nove kreditne linije sa Sberbankom od 11,5 milijuna eura."

U svrhu osnaživanja budućih novčanih tokova, tijekom prvih devet mjeseci smanjeni su kapitalni izdaci, na 27,3 milijuna kuna, a uključivali su unaprjeđenje i pripremu objekata za sezonu, radove vezane uz rekonstrukciju hotela Kvarner i početak uređenja premium slastičarnice u sklopu hotela Imperial.

Iz LRH još navode da se u toj tvrtki nastavlja priprema projekata za daljnji rast i razvoj turističkog portfelja, pri čemu je prioritet maksimiziranje slobodnog novčanog tijeka te smanjenje omjera neto dug / EBITDA prema razinama iz poslovnih razdoblja, koja su prethodila pandemiji.

LRH je, kao kompanija snažne pozitivne neto vrijednosti imovine te vlasnik i upravitelj vrijednih hotelsko-turističkih objekata i sadržaja, uz ugovorene kreditne linije te provedeno refinanciranje kreditnih obaveza, kreirala potrebne preduvjete za očekivanu normalizaciju poslovanja u 2022. i 2023. te daljnji održivi rast i razvoj kompanije, naglasili su iz LRH.

Tagovi: Liburnia Riviera Hoteli, hrvatski turizam, Opatija
PROČITAJ I OVO
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
LITIJ
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
ZAGREB - Vlada Srbije ukinula je u četvrtak uredbu o prostornom planu područja za eksploataciju i preradu rude litija, te sve dozvole i uredbe vezane uz kompaniju "Rio Tinto", izjavila je premijerka Ana Brnabić.
Ifo: Povratak proizvodnje u Njemačku bio bi skup
SELIDBA
Ifo: Povratak proizvodnje u Njemačku bio bi skup
MUENCHEN - Distanciranje od globalnih lanaca opskrbe i povratak proizvodnje u matičnu zemlju mogli bi skupo stajati njemačko gospodarstvo, upozorili su u četvrtak iz instituta za gospodarska istraživanja Ifo.
Vesna Nevistić i Zoran Vučinić u Nadzornom odboru Atlantic Grupe
KARIJERE
Vesna Nevistić i Zoran Vučinić u Nadzornom odboru Atlantic Grupe
ZAGREB - Nadzorni odbor Atlantic Grupe dobio je dva nova člana: Vesnu Nevistić i Zorana Vučinića, tako on sad broji devet članova.
Lufthansa izgubila spor oko državne pomoći zračnoj luci
SPOROVI
Lufthansa izgubila spor oko državne pomoći zračnoj luci
BRUXELLES - Njemački avioprijevoznik Lufthansa izgubio je višegodišnji spor koji je pokrenuo zbog milijuna eura državne pomoći regionalnoj zračnoj luci u saveznoj zemlji Rhineland-Pfalz.
Europske narudžbe pomogle Alstomu na kraju 2021.
NARUDŽBE
Europske narudžbe pomogle Alstomu na kraju 2021.
PARIZ - Francuski proizvođač vlakova Alstom izvijestio je o rastu prihoda u zadnja tri mjeseca 2021. godine zahvaljujući nizu naružbi u Europi, istaknuvši jaču tržišnu poziciju nakon kupnje poslovanja sa željezničkom opremom kanadskog Bombardiera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE