GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

LTH Alucast u Čakovcu otvorio novi 35 milijuna kuna vrijedan pogon

LTH Alucast u Čakovcu otvorio novi 35 milijuna kuna vrijedan pogon
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2022 / 16:49
Autor: SEEbiz / H
ČAKOVEC - Tvrtka LTH Alucast u petak je u Čakovcu otvorila novi, 35 milijuna kuna vrijedan pogon, a tom je prigodom međimurski župan Matija Posavec istaknuo kako je Međimurje dokaz da je Hrvatska spremna za automobilsku industriju.

LTH Alucast je jedna od proizvodnih tvrtki iz grupacije LTH Castings iz Slovenije, čiji je prosječni godišnji prihod viši od 300 milijuna eura. Među najmodernijim je visokotehnološkim ljevaonicama tlačnog lijeva aluminija u Europi i zapošljava više od 3000 ljudi. Razvojni su parteri svjetskim proizvođačima automobila, poput Mercedesa, BMW, Audija, Volkswagena, itd.

Investicijom u Poslovnom parku Međimurje, koja uključuje automatiziranu strojnu opremu za realizaciju novih projekata na području e-mobilnosti, povećani su proizvodni kapaciteti tvrtke za dodatnih 3.400 četvornih metara, na ukupno 10.000 kvadrata, a najavljena su i daljnja ulaganja i širenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta.

Župan Posavec naglasio je kako će otvorenje nove proizvodne hale utjecati na pozitivnu gospodarsku sliku Međimurja, smanjiti nezaposlenost i potaknuti izvoz.

"Ranije sam govorio da imamo potencijal za automobilsku industriju, danas to stvaramo na najbolji mogući način. Oni su krenuli prije nekoliko godina s jednom tvornicom, danas već grade treću u Poslovnom parku Međimurje", rekao je Posavec.

Najavio da će Poslovni park biti gospodarska zona u srcu Međimurja, za proizvodnu djelatnost, uz podršku dva međimurska znanstveno-istraživačka centra.

Direktori LTH Alucasta Tomislav Tot i Tadej Muhič naglasili su da je LTH Alucast pouzdan partner najrespektabilnijim imenima u automobilskoj industriji.

Muhič je istaknuo da snažno prate transformaciju autoindustrije koja se u posljednje vrijeme elektrificira.

"Kontinuirano ulažemo u nove tehnologije, strojeve i naprave. S tim novim projektima i investicijama osiguravamo razvoj naše lokacije i raste potreba za novim radnim mjestima do 50 ljudi godišnje", rekao je Muhič.

LTH Alucast u kategoriji je najbrže rastućih tvrtki u Međimurskoj županiji.

Tot je istaknuo kako - "Lijevamo budućnost" nije slučajno njihov slogan.

"Radimo i za druge koncepte koji će tek izlaziti u budućnosti, u idućim mjesecima i godinama, stoga se ponosimo biti dijelom moderne, inovativne, zelene i održive budućnosti", poručio je.

Tagovi: LTH Alucast, Čakovec, LTH Castings, Mercedes, BMW, Audi, Tomislav Tot, Tadej Muhič
PROČITAJ I OVO
Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
POTVRDA
Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
ZAGREB - Dividenda će se isplatiti 22.07.2022. godine (payment date) svim dioničarima Društva koji 01.07 2022. godine (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva.
Eurowings, Lufthansa i Austrian otkazali 55 letova prema Hrvatskoj
LETOVI
Eurowings, Lufthansa i Austrian otkazali 55 letova prema Hrvatskoj
ZAGREB - Prijevoznici iz Lufthansa grupacije, Eurowings, Lufthansa i Austrian Airlines, otkazali su ukupno 55 povratnih letova prema hrvatskim zračnim lukama najavljenih za srpanj ove godine, sve kako bi osigurali redovno odvijanje operacija zbog nedostatka radne snage kod samih prijevoznika ali i u zračnim lukama prema kojima prometuju.
Đuro Đaković smanjio temeljni kapital kako bi pokrio gubitke
POTEZI
Đuro Đaković smanjio temeljni kapital kako bi pokrio gubitke
SLAVONSKI BROD - Glavna skupština Đure Đakovića donijela je odluku o smanjenju temeljnog kapitala zbog pokrića gubitaka s početnih 203 milijuna kuna na 2,03 milijuna kuna.
U Srbiji dnevno nikne deset kompanija čiji su vlasnici Rusi
TREND
U Srbiji dnevno nikne deset kompanija čiji su vlasnici Rusi
BEOGRAD - Od početka rata u Ukrajini, oko 10.000 državljana Rusije doselilo se u Srbiju. Najčešće rade u IT sektoru i žive u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu. U tim mestima osnovano je gotovo 1.300 firmi, a procenjuje se da će ih u našoj zemlji biti sve više.
Elan se nakon 15 godina vraća na tržište bicikala
POVRATAK
Elan se nakon 15 godina vraća na tržište bicikala
BEGUNJE - Elan se vraća na biciklističko tržište nakon više od 15 godina. Tvrtka je najavila širenje brenda na segment brdskih bicikala, a osmislila je i kolekciju za biciklizam.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE