GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lučkim upravama odobreno 2,7 milijuna eura iz INTERREG programa

Lučkim upravama odobreno 2,7 milijuna eura iz INTERREG programa
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2020 / 10:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Europski fond za regionalni razvoj odobrio je 7,1 milijun eura lučkim upravama Rijeka, Zadar, Split, Ploče i Dubrovnik, unutar projekta "SUSPORT - Sustainable PORT's, u okviru prekogranične suradnje između Italije i Hrvatske, priopćilo je u utorak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Projekt se provodi u okviru programa INTERREG, u kojem uz vodećeg partnera odnosno Port Network Authority of the Eastern Adriatic Sea, sudjeluje još petnaest projektnih partnera od kojih osam iz Italije i sedam iz Hrvatske.

Sredstva su odobrena za razvojne projekte kojima će se povećati ekološka održivost i poboljšati energetska učinkovitost hrvatskih luka.

Za hrvatske partnere odobreno je ukupno 2,7 milijuna eura od čega je 2,2 milijuna eura namijenjeno lučkim upravama Rijeka, Zadar, Split, Ploče i Dubrovnik. Ukupni dio budžeta za svaku lučku upravu pojedinačno iznosi 440.000 eura od čega bespovratna EU sredstva 374.000 eura ili 85 posto vrijednosti projekta.

Lučka uprava Rijeka sredstva će utrošiti na projektiranje i nabavu opreme za unaprjeđenje električne rasvjete i uvođenje tehnologije LED rasvjete na javnim lučkim površinama koje koriste građani.

Lučka uprava Zadar uvest će u luci Gaženica instalirati fotonaponski sustav koji će se osigurati energiju za osvjetljenje luke i za solarni terminalni sustav za toplu vodu i grijanje. Cilj projekta je ušteda električne energije i razvoj Gaženice u „zelenu“ luku.

Tagovi: Lučka uprava Rijeka, Port Network Authority of the Eastern Adriatic Sea, Lučka uprava Zadar, Gaženica, INTERREG program
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE