GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansa i Qantas obustavljaju letove kroz iranski zračni prostor

Lufthansa i Qantas obustavljaju letove kroz iranski zračni prostor
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2024 / 08:48
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa najavio je da njegovi zrakoplovi više neće koristiti iranski zračni prostor iz sigurnosnih razloga, a također je produljio obustavu redovnih letova za i iz Teherana. Mjera se odnosi i na Austrian Airlines, a sličnu odluku donio je i australski zrakoplovni prijevoznik Qantas.

Zračni prijevoznici poduzimaju mjere predostrožnosti zbog rastućih napetosti na Bliskom istoku, posebno nakon što je Iran zaprijetio osvetom Izraelu za napad na iranski konzulat u Damasku.

“Zbog trenutne situacije, Lufthansa obustavlja letove za i iz Teherana do i uključujući četvrtak, 18. travnja. Osim toga, tvrtka više ne koristi iranski zračni prostor", rekao je glasnogovornik tvrtke u petak.

Kako prenosi francuska novinska agencija AFP, Lufthansina podružnica Austrian Airlines također je uvela iste mjere.

"Za Austrian Airlines glavni prioritet je sigurnost putnika i posade.

"Stalno procjenjujemo situaciju na Bliskom istoku, zbog čega je Austrian u bliskom kontaktu s nadležnim tijelima", priopćili su iz tvrtke.

Australski zračni prijevoznik Qantas objavio je danas da zbog situacije u dijelovima Bliskog istoka preusmjerava sve svoje letove na liniji između Pertha i Londona, tako da više neće prolaziti kroz iranski zračni prostor.

"Izravno ćemo kontaktirati kupce ako to znači bilo kakve promjene u njihovoj rezervaciji", rekao je glasnogovornik Qantasa, prenosi AFP.

Let Perth-London inače je bez presjedanja, ali sada će zrakoplovi na alternativnoj ruti sletjeti u Singapur radi dopune goriva. Letovi iz Londona za Perth i dalje će biti bez presjedanja zbog povoljnijih vjetrova, dodaje AFP.

Tagovi: Lufthansa, Qantas, iran, izrael
PROČITAJ I OVO
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
GUBITAK
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
ROVINJ - Adris grupa je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto većim nego u istom razdoblju 2023., pokazuje u utorak objavljeno financijsko zvješće te kompanije.
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
SOLIDNO
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
POREČ – Valamar grupa objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine koji zbog izrazite sezonalnosti u turizmu nisu indikativni za cijelu godinu iako pokazuju pozitivan trend za nadolazeću sezonu i dobar booking.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE