GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansa nakon 53 godine prekida letove za Zagreb

Lufthansa nakon 53 godine prekida letove za Zagreb
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2020 / 08:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Njemačka Lufthansa od 1. prosinca ukida liniju Munchen - Zagreb. Kompanija će s ukidanjem ove linije privremeno napustiti Zračnu luku Zagreb, podsjećamo, linija Frankfurt - Zagreb ranije je ukinuta do proljeća 2021. godine.

Lufthansa je liniju Munchen - Zagreb pokrenula ubrzo nakon lockdowna, te je na njoj u početku prometovala tri puta tjedno, postepeno povećavajući broj tjednih letova između ova dva grada. Podsjećamo, u vrijeme lockdowna kompanija je prekinula promet na liniji Frankfurt - Zagreb te je njeno ponovno prometovanje najavljeno za ožujak 2021. godine, piše Croatian Aviation.

Koliko je Lufthansa bitan partner Zračne luke Zagreb potvrđuju brojke - u 2016. godini ova je kompanija imala udio od visokih 18,25% prometa putnika, u 2017. čak 17,45%

Očekivalo se da će Lufthansa na liniji Munchen - Zagreb (jedinoj aktivnoj liniji prema Hrvatskoj!) prometovati cijeli zimski red letenja, čak je za studeni povećan broj operacija te su dostupni svakodnevni letovi, no od 01. prosinca kompanija će prekinuti promet na ovoj liniji čime će se u potpunosti, privremeno, povući iz Zračne luke Zagreb, posljedično i s hrvatskog tržišta

Uz činjenicu da će Lufthansa prekinuti promet na trenutno jedinoj aktivnoj liniji prema Zagrebu, te uz ranije otkazane letove Austrian Airlinesa, Eurowings je jedina kompanija iz Lufthansa grupe koja će ove zime prometovati prema Zračnoj luci Zagreb.

Tako, 53 godine nakon prvog leta prema Zagrebu, Lufthansa će se zbog globalne pandemije i slabe potražnje privremeno povući iz Zračne luke Zagreb.

Od srijede, 16. prosinca, Croatia Airlines u prodaji nudi svakodnevne letove na liniji Zagreb - Munchen, isti će prije svega ovisiti o bookingu koji bi, nakon povlačenja Lufthanse, mogao biti zadovoljavajuć, osobito u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika.

Povlačenje Lufthanse iz Zagreba jest svakako loša vijest s obzirom na to da se gubi direktna povezanost s Munchenom koji kao čvorište omogućuje nastavak putovanja prema brojnim destinacijama u Europi i svijetu.

Tagovi: Lufthansa, Zračna luka Zagreb, Munchen
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE