GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansa otkazala 90 posto letova zbog štrajka osoblja

Lufthansa otkazala 90 posto letova zbog štrajka osoblja
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2024 / 16:35
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Zbog štrajka osoblja Lufthanse u zračnoj luci ta je kompanija otkazala 90 posto svojih letova, uključujući i današnji let iz ljubljanske zračne luke za München, prenosi njemačka novinska agencija dpa. Završetak štrajka upozorenja očekuje se u srijedu ujutro.

Najveća njemačka zrakoplovna kompanija uspjela je izvesti samo 10 posto od planiranih 1000 letova, rekli su za agenciju dpa. Pogođeno je oko 100.000 putnika.

Štrajk je bio zamjetan uglavnom u zračnim lukama u Frankfurtu i Münchenu, no letovi su otkazani i drugdje, prenosi agencija.

Na štrajk je pozvao sindikat Verdi. Tehničari i ICT stručnjaci započeli su je već u ponedjeljak navečer, a jutros su im se pridružili i ostali djelatnici zračne luke. Uglavnom su nezadovoljni plaćama.

Verdi zahtijeva povećanje plaća od 12,5 posto za više od 20.000 zaposlenika i inflatorni dodatak od 3.000 eura, koje bi tvrtka plaćala u ratama tijekom iduće godine. Prema dpa, Lufthansa je nedavno pristala na povećanje plaće od oko 10 posto i isplaćeni bonus u sljedećih 25 mjeseci. Zaposlenicima bi plaće bile povećane u prosincu ove godine.

Šef Verdijeva pregovaračkog tima Marvin Reschinsky od tvrtke traži bolju ponudu. "U usporedbi s pilotima, predloženo povećanje plaća za osoblje zračne luke značajno je prenisko", sažima dpa.

Osoblje zračne luke stupilo je u štrajk prije dva tjedna. “Po drugi put smo dokazali da znamo štrajkati”, upozorio je Reschinsky u Lufthansi, dodavši da bi bilo pametno što prije doći do rješenja.

Tijekom štrajka početkom mjeseca, avioprijevoznik je bio prisiljen otkazati oko 900 letova.

Sljedeći krug pregovora između Verdija i Lufthanse zakazan je za srijedu.

Tagovi: Lufthansa, štrajk, Verdi
PROČITAJ I OVO
Nova TV i RTL kažnjeni sa 100.000 eura zbog premalih ulaganja u hrvatske proizvođače
KAZNA
Nova TV i RTL kažnjeni sa 100.000 eura zbog premalih ulaganja u hrvatske proizvođače
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) izreklo je prekršajne naloge od 100.000 eura Novoj TV i RTL-u Hrvatska zbog kršenja zakonske odredbe prema kojoj su nakladnici lani morali najmanje 2,5 posto ukupnog godišnjeg brutoprihoda osigurati za djela hrvatskih neovisnih proizvođača.
Marera Construction preuzela Beton Plus
AKVIZICIJE
Marera Construction preuzela Beton Plus
BEOGRAD - Tvrtka Marera Construction uspješno je završila proces preuzimanja Beton Plusa iz Beograda, renomirane tvrtke za proizvodnju svježeg betona, čime je postala njen 100% vlasnik.
Po čemu je poznata mesna industrija Vajda koja je u središtu nove istrage EPPO-a?
ISTRAGA
Po čemu je poznata mesna industrija Vajda koja je u središtu nove istrage EPPO-a?

ČAKOVEC - Kriminalistička istraga koju zajednički provode EPPO i međimurska policija, neslužbeno se doznaje, istražuje tvrtku Vajda. Zbog subvencijske prijevare na štetu proračuna EU navodno se pretražuju prostorije koje koristi desetak osoba.

Vlada odobrila jamstva za kredite HŽ Infrastrukturi i Putničkom prijevozu
KREDITI
Vlada odobrila jamstva za kredite HŽ Infrastrukturi i Putničkom prijevozu
ZAGREB - Vlada je u četvrtak dala prethodnu suglasnost i odobrila jamstvo za kredit HŽ Infrastrukturi radi financiranja financijskih obveza prema izvođačima u iznosu od 32,5 milijuna eura, kao i prethodnu suglasnost za kredite HŽ Putničkog prijevoza ukupne vrijednosti 24 milijuna eura, za obnovu voznog parka i radionica
Adris odobrio dividendu od 2,57 eura
DIVIDENDA
Adris odobrio dividendu od 2,57 eura
ROVINJ - Adris je jučer održao glavnu skupštinu na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti. Podsjetimo, Adris je predložio da se u obliku dividende odobri 2,57 eura dividende po dionici (DPS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE