GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansa širi ljetni program, uključujući liniju Frankfurt-Rijeka

Lufthansa širi ljetni program, uključujući liniju Frankfurt-Rijeka
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2021 / 13:14
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Njemački avioprijevoznik Lufthansa objavio je da je u ljetni red letenja iz Njemačke dodao tridesetak novih odredišta za odmor, među kojima je i Rijeka, i nada se snažnom skoku rezervacija, polažući nade u cijepljenje i testiranje na covid 19.

Najveći njemački zrakoplovni prijevoznik uključit će u red letenja dvadesetak novih odredišta iz Frankfurta i 13 iz Muenchena, s fokusom na Karibe, Kanarske otoke i Grčku, stoji u priopćenju, objavljenom u četvrtak.

Ostale destinacije u programu leta iz Frankfurta obuhvaćaju hrvatsku Rijeku, ciparski Paphos, talijansku Lamezia Terme, tunišku Djerbu, portugalsku Ponta Delgadu i bugarsku Varnu, stoji na internetskoj stranici aviokompanije.

Iz Muenchena novi letovi idu za španjolski Jerez, za grčka odredišta Chania, Mykonos, Kos, Kavalla, Zakynthos i Preveza, te za egipatsku Hurgadu.

Preduvjeti za putovanja ovoga ljeta bit će cjepiva protiv covida 19 i testovi, te strogi higijenski propisi u zračnim lukama i zrakoplovima, upozorila je Lufthansa.

"Očekujemo da će mnoge zemlje ublažiti ograničenja putovanja prema ljetnoj sezoni jer se cijepi sve više ljudi", naveo je u priopćenju član uprave Lufthanse Harry Hohmeister.

Kompanija po Hohmeisterovim riječima očekuje nagli rast potražnje nakon ukidanja ograničenja.

"Postoji velika potreba za putovanjima i vjerujemo da će ljetni mjeseci to pokazati", dodao je Hohmeister.

Prijevoznici i putne agencije u Britaniji izvijestili su ovog tjedna o skoku rezervacija za ljetni odmor nakon što je vlada objavila plan postupnog ublažavanj koronaograničenja, ulijevajući nadu sektoru putovanja i turizma da bi mu ljeto moglo donijeti spas.

Njemačka još nije objavila plan ublažavanja ograničenja putovanja, a kancelarka Angela Merkel trebala bi sljedeće srijede razgovarati o toj temi s premijerima saveznih zemalja.

Mnoge zemlje Europske unije ponovo su uvele granične kontrole u zoni u kojoj putovnice inače nisu potrebne, strahujući od širenja novih, zaraznijih sojeva koronavirusa, podsjeća Reuters.

Tagovi: Lufthansa, Zračna luka Rijeka, Harry Hohmeister, Frankfurt
PROČITAJ I OVO
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE