GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansa širi ljetni program, uključujući liniju Frankfurt-Rijeka

Lufthansa širi ljetni program, uključujući liniju Frankfurt-Rijeka
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2021 / 13:14
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Njemački avioprijevoznik Lufthansa objavio je da je u ljetni red letenja iz Njemačke dodao tridesetak novih odredišta za odmor, među kojima je i Rijeka, i nada se snažnom skoku rezervacija, polažući nade u cijepljenje i testiranje na covid 19.

Najveći njemački zrakoplovni prijevoznik uključit će u red letenja dvadesetak novih odredišta iz Frankfurta i 13 iz Muenchena, s fokusom na Karibe, Kanarske otoke i Grčku, stoji u priopćenju, objavljenom u četvrtak.

Ostale destinacije u programu leta iz Frankfurta obuhvaćaju hrvatsku Rijeku, ciparski Paphos, talijansku Lamezia Terme, tunišku Djerbu, portugalsku Ponta Delgadu i bugarsku Varnu, stoji na internetskoj stranici aviokompanije.

Iz Muenchena novi letovi idu za španjolski Jerez, za grčka odredišta Chania, Mykonos, Kos, Kavalla, Zakynthos i Preveza, te za egipatsku Hurgadu.

Preduvjeti za putovanja ovoga ljeta bit će cjepiva protiv covida 19 i testovi, te strogi higijenski propisi u zračnim lukama i zrakoplovima, upozorila je Lufthansa.

"Očekujemo da će mnoge zemlje ublažiti ograničenja putovanja prema ljetnoj sezoni jer se cijepi sve više ljudi", naveo je u priopćenju član uprave Lufthanse Harry Hohmeister.

Kompanija po Hohmeisterovim riječima očekuje nagli rast potražnje nakon ukidanja ograničenja.

"Postoji velika potreba za putovanjima i vjerujemo da će ljetni mjeseci to pokazati", dodao je Hohmeister.

Prijevoznici i putne agencije u Britaniji izvijestili su ovog tjedna o skoku rezervacija za ljetni odmor nakon što je vlada objavila plan postupnog ublažavanj koronaograničenja, ulijevajući nadu sektoru putovanja i turizma da bi mu ljeto moglo donijeti spas.

Njemačka još nije objavila plan ublažavanja ograničenja putovanja, a kancelarka Angela Merkel trebala bi sljedeće srijede razgovarati o toj temi s premijerima saveznih zemalja.

Mnoge zemlje Europske unije ponovo su uvele granične kontrole u zoni u kojoj putovnice inače nisu potrebne, strahujući od širenja novih, zaraznijih sojeva koronavirusa, podsjeća Reuters.

Tagovi: Lufthansa, Zračna luka Rijeka, Harry Hohmeister, Frankfurt
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE