GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansa treba državnu pomoć

Lufthansa treba državnu pomoć
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2020 / 13:58
Autor: SEEbiz / H
FRANKFURT - Lufthansa je objavila da neće moći sama prevladati koronakrizu i počela je pregovore s vladama o financijskim instrumentima za prevladavanje teškoća, koje se očituju i u gubitku i oštrom padu prihoda u prvom kvartalu.

Njemački je prijevoznik prvo tromjesečje zaključio s operativnim gubitkom od 1,2 milijarde eura a u drugom tromjesečju očekuje još lošije poslovne rezultate.

Prihodi su prva tri ovogodišnja mjeseca potonuli gotovo 18 posto, na 6,4 milijarde eura.

Samo u ožujku najveća je europska zrakoplovna grupa izgubila gotovo 1,4 milijarde eura prometa, prema poslovnom izvješću koje je kompanija obvezna podnijeti burzi a objavljeno je u četvrtak.

Iz Lufthanse poručuju i da ne znaju kada će njihovi zrakoplovi ponovno uzletjeti s obzirom na mjere ograničavanja putovanja uvedene diljem svijeta kako bi se suzbilo širenje zaraze.

Lufthansa raspolaže likvidnošću od 4,4 milijarde eura nakon novog zaduživanja, no ona će se značajno smanjiti u "idućih nekoliko tjedana", upozoravaju iz njemačkog zračnog prijevoznika.

"Grupa procjenjuje da novim zaduživanjem na tržištu neće moći pokriti predstojeće potrebe za kapitalom", poručuju.

Stoga su započeli "intenzivne pregovore" s vladama Njemačke, Švicarske, Austrije i Belgije, zemalja u kojima Lufthansa posluje putem svojih ogranaka.

U tim razgovorima razmatraju se različiti financijski instrumenti kako bi se održala solventnost u kratkoročnom razdoblju, dodaju iz Lufthanse.

Pored jamstava, zajmova i tihih partnerstava, razgovara se i o izravnom uključivanju vlada koje bi bilo u okvirima pravila Europske unije o državnim potporama.

Uprava poručuje i da vjeruje u uspješan ishod tih pregovora.

Tagovi: Lufthansa, državna pomoć, Njemačka
PROČITAJ I OVO
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE