GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansa znatno poboljšava prognoze, promet se oporavlja

Lufthansa znatno poboljšava prognoze, promet se oporavlja
BOLJE PROGNOZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2022 / 16:18
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Njemačka avio grupacija Lufthansa znatno je poboljšala prognozu ovogodišnjeg poslovanja usred snažnog oporavka zračnog putničkog prometa nakon pandemije covida-19.

Operativna dobit iznosi čak 1,5 milijardi eura, nakon što je još u listopadu procijenjeno da je iznosila oko milijardu eura.

Prema francuskoj novinskoj agenciji AFP, Lufthansina listopadska prognoza operativne dobiti za cijelu godinu također je oštro revidirana naviše. Njemačka tvrtka je u prvotnoj prognozi procijenila da će to iznositi oko 500 milijuna eura.

Operacije u listopadu i studenom uvelike su premašile očekivanja, navodi se u priopćenju Lufthanse. Istodobno, rezervacije zrakoplovnih karata za iduće mjesece pokazuju da će se pozitivan trend nastaviti iu budućnosti, dodaju.

Kao i većina drugih zračnih prijevoznika diljem svijeta, Lufthansa se našla u problemima zbog pandemije covida-19 zbog koje je zračni promet praktički zaustavljen. Tvrtku je 2020. godine morala spasiti njemačka vlada.

Nakon što je Lufthansa u trećem kvartalu prošle godine zabilježila čisti gubitak od 72 milijuna eura, u trećem kvartalu ove godine iskazana je čista dobit od 809 milijuna eura. Njemačka vlada prodala je posljednji udio u tvrtki u rujnu, čime je tvrtka vraćena u privatno vlasništvo, navodi AFP.

Grupacija, koju čine i prijevoznici Eurowings, Austrian, Swiss i Brussels Airlines, 3. ožujka objavit će rezultate poslovanja za cijelu godinu.

Tagovi: Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Swiss
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE