GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Bar zaplijenila topove

Luka Bar zaplijenila topove
ZAPLJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2020 / 08:45
Autor: SEEbiz
BAR - Luka Bar zaplijenila je vojnu opremu od kompanije iz Libana koja nije plaćala naknadu za skladištenje, procijenjene vrijednosti od 597.000 eura.

To se navodi se u u revizorskom izveštaju kompanije “Reviko” na poslovanje tog preduzeća u prošloj godini.

Prema informacijama podgoričkih Vijesti, reč je o nekoliko brodskih topova koji se više od decenije nalaze u skladištu Luke Bar i za koje u tom periodu njihov vlasnik kompanija iz Libana nije plaćala zakup.

Revizor navodi da je vrijednost zaplijenjene vojne opreme u finansijskim knjigama uvrštena u stavku zalihe kao "roba u obradi, doradi i manipulaciji" čija je vrijednost 597.611 eura.

U obrazloženju revizora se navodi da je osnov za preuzimanje odredba lučke Tarife - Opšti uslovi poslovanja, prema kojoj je rok čuvanja uskladištenog tereta kojem nije poznat vlasnik tri mjeseca, nakon čega matično društvo njime "slobodno raspolaže''”.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, Luka Bar će pokušati da proda ove vojne brodske topove u saradnji sa Ministarstvom odbrane.

Luka Bar je, prema izvještaju za prošlu godinu, ostvarila neto profit u iznosu od 925.101 evro, što je značajno bolji rezultat u odnosu na godinu dana ranije, kada je kompanija zbog reprocene imovine, bila u gubitku 20,4 miliona evra.

Tagovi: Luka Bar, Ministarstvo odbrane, Liban, Libanon
PROČITAJ I OVO
Dva Valamarova hotela dobitnici prestižnih nagrada HolidayCheck Special Award 2022
NAGRADE
Dva Valamarova hotela dobitnici prestižnih nagrada HolidayCheck Special Award 2022
POREČ – Valamar Padova Hotel 4* i Valamar Parentino Hotel 4* odabrani su među sedam najboljih hotela u Hrvatskoj prema ocjenama gostiju poznatog portala za rezervaciju smještaja i ostavljanje recenzija, HolidayCheck.
AZTN odobrio koncentraciju Studenac/Pemo
ZELENO SVJETLO
AZTN odobrio koncentraciju Studenac/Pemo
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je na prvoj razini namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi Studenca nad Pemom, objavila je u ponedjeljak ta regulatorna agencija na svojim internetskim stranicama.
Deutsche Bahn planira zaposliti 21 tisuću radnika
PLANOVI
Deutsche Bahn planira zaposliti 21 tisuću radnika
BERLIN - Njemački željeznički operater Deutsche Bahn priopćio je da u ovoj godini namjerava zaposliti najmanje 21 tisuću radnika, uključujući 5.200 pripravnika.
Umro talijanski modni dizajner Nino Cerruti
IN MEMORIAM
Umro talijanski modni dizajner Nino Cerruti
RIM - Talijanski modni dizajner Nino Cerruti umro je u 91. godini, doznao je u subotu navečer AFP od izvora u modnoj industriji, potvrdivši vijest objavljenu u talijanskim glasilima.
Slovenska vlada prodaje udjele u Telekomu Slovenije i Savi
PRODAJA
Slovenska vlada prodaje udjele u Telekomu Slovenije i Savi

LJUBLJANA - Vlada Slovenije je odobrila godišnji plan upravljanja kapitalnim ulaganjima za 2022. u čijem se javno nedostupnom dijelu navodi kako će se ispitati mogućnost prodaje Telekoma Slovenije i prodaje državnog udjela u Savi.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE