GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Koper: Europske luke su pod velikim pritiskom

Luka Koper: Europske luke su pod velikim pritiskom
PRITISAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2022 / 16:16
Autor: SEEbiz / RTV Slovenija
KOPER - Luka Koper i cjelokupna slovenska logistika suočeni su s brojnim izazovima zbog kašnjenja u lancima opskrbe i rasta cijena energenata. Popunjenost skladišnih površina veliki je pritisak za Luku Koper.

Epidemija je donijela velike promjene u lancima opskrbe. Ako su nekad logistički akteri zagušenja mjerili minutama i satima, danas je riječ o višednevnim kašnjenjima, u sjevernoj Europi i do 20 dana, rekao je Andrej Cah, savjetnik Lučke uprave Koper, na okruglom stolu čiji je domaćin Pomorstvo administracija.

Prema njegovim riječima, europske luke, pa tako i Luka Kopar, pod velikim su pritiskom. Kašnjenja u eliminaciji tereta utjecala su na popunjenost skladišnih površina, što također dovodi do niže produktivnosti na kopnenoj strani, dodao je. Kupci u logističkoj industriji žele pouzdanost u isporuci pa robu naručuju i unaprijed.

Prema riječima predsjednika Sekcije lučkih špeditera Čedomila Bojanića, najgore je nepredvidljivost jer nije moguće normalno planiranje logističkih usluga. "Postoji i veliko opterećenje u pogledu cijena, koje su trenutno vrlo nestabilne", dodao je.

Predsjednik Udruge agencija za pomorski promet Slovenije Gracijan Necmeskal istaknuo je utjecaj situacije u Aziji, odakle dolazi većina kontejnera namijenjenih Kopru. Istaknuo je povećan broj brodova na sidrištu koparske luke te kazao kako će problem sa zasićenjem kapaciteta postati još veći.

Cah se složio, budući da će produljena kašnjenja u sjevernoeuropskim lukama povećati pritisak na skladišne kapacitete luke. Istaknuo je dodatne probleme s brzom otpremom robe zbog obnove željezničke infrastrukture koja se odvija u Sloveniji.

Lučki kapetan Vladimir Vladović kazao je kako se sigurnosna situacija nije promijenila zbog velikog broja brodova koji čekaju ispred koparske luke, jer se točno zna gdje se nalaze svi brodovi za Kopar.

Na sidrištu ispred Luke na raspolaganju imaju 13 sidrišta, a u slučaju dodatnog povećanja broja brodova naručeno im je dodatnih 10 sidrišta.

Tagovi: Luka Koper, opskrbni lanci, Gracijan Necmeskal, Andrej Cah
PROČITAJ I OVO
Koka imenovala nove članove Uprave i Nadzornog odbora
KARIJERE
Koka imenovala nove članove Uprave i Nadzornog odbora
VARAŽDIN – U sklopu redovite Glavne skupštine varaždinske peradarsko prehrambene kompanije KOKA d.d. imenovani su novi članovi Uprave te Nadzornog odbora.
HŽ Putnički prijevoz u 2024. s gotovo 70 novih vlakova
VLAKOVI
HŽ Putnički prijevoz u 2024. s gotovo 70 novih vlakova
ZAGREB - S 21 elektromotornim vlakom koje Končar - Električna vozila proizvode za HŽ Putnički prijevoz (HŽPP), taj prijevoznik bi 2024. u voznom parku trebao imati gotovo 70 novih vlakova, što čini više od 50 posto flote, istaknuto je u utorak nakon obilaska Končarevih tvorničkih hala, kojem je nazočio i resorni ministar Oleg Butković.
Atlantic prodao Palanački kiseljak
PRODAJA
Atlantic prodao Palanački kiseljak
ZAGREB - Atlantic Grupa potpisala je s kompanijom Vik Pro Univerzal kupoprodajni ugovor za prodaju Palanačkog kiseljaka u Smederevskoj Palanci u Srbiji, izvijestio je Atlantic u utorak, ne navodeći pojedinosti kupoprodaje.
Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
POTVRDA
Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
ZAGREB - Dividenda će se isplatiti 22.07.2022. godine (payment date) svim dioničarima Društva koji 01.07 2022. godine (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva.
Eurowings, Lufthansa i Austrian otkazali 55 letova prema Hrvatskoj
LETOVI
Eurowings, Lufthansa i Austrian otkazali 55 letova prema Hrvatskoj
ZAGREB - Prijevoznici iz Lufthansa grupacije, Eurowings, Lufthansa i Austrian Airlines, otkazali su ukupno 55 povratnih letova prema hrvatskim zračnim lukama najavljenih za srpanj ove godine, sve kako bi osigurali redovno odvijanje operacija zbog nedostatka radne snage kod samih prijevoznika ali i u zračnim lukama prema kojima prometuju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE