GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Koper: Prepolovljena dobit u prvom kvartalu

Luka Koper: Prepolovljena dobit u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2020 / 22:02
Autor: Siniša Malus
KOPER - Luka Koper je u prvom kvartalu ostvarila neto dobit od 7 milijuna eura što je čak 48 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali i tri posto iznad plana.

Čisti prihodi iznosili su 55 milijuna eura, što je devet posto manje nego u prvom tromjesečju 2019. i pet posto ispod planiranog.

Proetovar brodova smanjio se za 12 posto na 5,2 milijuna tona između siječnja i ožujka ove godine. Propusnost dviju najvažnijih kategorija, kontejneri i automobili, smanjila se u manjoj mjeri. Tako je u tom kvartu pretovareno nešto manje od 230.000 kontejnerskih jedinica. sedam posto manje nego u usporedivom razdoblju i nešto manje od 163.000 vozila, što je četiri posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, stoji u nerevidiranom izvještaju objavljenom danas na web stranici Ljubljanske burze.

Operativna dobit Grupe iznosila je devet milijuna eura, što je 50 posto manje nego u prvom tromjesečju prošle godine i devet posto manje od planirane. Niža dobit uglavnom je bila posljedica 5,4 milijuna eura nižih neto prihoda od prodaje od pretovara, većih troškova rada i troškova poreza na pretovare.

Operativna dobit prije amortizacije (EBITDA) iznosila je 15 milijuna eura niže za 37 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali dva posto iznad planirane. Marža EBITDA iznosila je 28 posto, što je 30 posto manje nego 2019. i devet posto više od planiranog.

U prva tri mjeseca godine grupa je za investicije izdvojila 11 milijuna eura, što je 72 posto više nego lani i osam posto više od planiranog.

Tagovi: Luka Koper, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE