GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci

Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2021 / 08:52
Autor: SEEbiz
KOPER - Grupa Luka Koper je od siječnja do rujna 2021. u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećala prihode od prodaje usluga za devet posto na 168,2 milijuna eura.

Operativna dobit prije amortizacije i dobit iz poslovanja također su bile veće. Neto dobit iznosila je 22,4 milijuna eura odn tri posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Dobit iz poslovanja bez amortizacije (EBITDA) iznosila je 45,6 milijuna eura ili sedam posto više u istom razdoblju prošle godine i 20 posto više od planirane. Operativna dobit od 23,4 milijuna eura veća je za 8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i 37% veća od planirane, pokazuje nerevidirano izvješće o poslovanju matične tvrtke i Grupe Luka Koper u navedenom razdoblju koje je objavio tvrtka Koper.na stranicama Ljubljanske burze.

Rast prihoda u Luci pripisuje se većoj propusnosti kao rezultatu globalnog gospodarskog oporavka i povezane veće robne razmjene. Protočni promet brodova u prvih devet mjeseci ove godine iznosio je 15,7 milijuna tona, što je šest posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Veći prihodi bili su mogući uglavnom zbog većeg broja pretovarenih kontejnerskih jedinica. U devet mjeseci pretovareno je 755.980 kontejnerskih jedinica. šest posto više nego prošle godine. Također su obradili 474.022 automobila, što je povećanje od 11 posto. U Kopru je također zabilježen porast propusnosti u ostalim robnim grupama, s iznimkom tekućih tereta, gdje pandemija i dalje snažno utječe na potrošnju i potražnju za naftnim derivatima, te propusnost termalnog ugljena koja je u padu zbog europskog zakonodavstva. razugljičenje.

Kako ističu iz Luke Koper, ostvarili su dobre poslovne rezultate unatoč situaciji u globalnoj logistici, koja je još uvijek složena i nepredvidiva. Naime, luke se i dalje susreću s neredovitim dolascima kontejnerskih brodova, čemu je dijelom doprinijela pandemija covida-19 koja je utjecala i na proizvodnju i na kretanje robe. Tome je pridonijela energetska kriza i globalna nestašica poluvodiča, koja je uzdrmala i proizvodnju diljem svijeta.

U Luci Koper ocjenjuju da se situacija neće uskoro stabilizirati. U posljednjem tromjesečju godine očekuju daljnji oporavak svjetskog gospodarstva, ali uz umjereniji rast propusnosti brodova, također zbog nastavka pandemijske situacije.

Tagovi: Luka Koper, pretovar automobila
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE