GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci

Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2021 / 08:52
Autor: SEEbiz
KOPER - Grupa Luka Koper je od siječnja do rujna 2021. u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećala prihode od prodaje usluga za devet posto na 168,2 milijuna eura.

Operativna dobit prije amortizacije i dobit iz poslovanja također su bile veće. Neto dobit iznosila je 22,4 milijuna eura odn tri posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Dobit iz poslovanja bez amortizacije (EBITDA) iznosila je 45,6 milijuna eura ili sedam posto više u istom razdoblju prošle godine i 20 posto više od planirane. Operativna dobit od 23,4 milijuna eura veća je za 8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i 37% veća od planirane, pokazuje nerevidirano izvješće o poslovanju matične tvrtke i Grupe Luka Koper u navedenom razdoblju koje je objavio tvrtka Koper.na stranicama Ljubljanske burze.

Rast prihoda u Luci pripisuje se većoj propusnosti kao rezultatu globalnog gospodarskog oporavka i povezane veće robne razmjene. Protočni promet brodova u prvih devet mjeseci ove godine iznosio je 15,7 milijuna tona, što je šest posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Veći prihodi bili su mogući uglavnom zbog većeg broja pretovarenih kontejnerskih jedinica. U devet mjeseci pretovareno je 755.980 kontejnerskih jedinica. šest posto više nego prošle godine. Također su obradili 474.022 automobila, što je povećanje od 11 posto. U Kopru je također zabilježen porast propusnosti u ostalim robnim grupama, s iznimkom tekućih tereta, gdje pandemija i dalje snažno utječe na potrošnju i potražnju za naftnim derivatima, te propusnost termalnog ugljena koja je u padu zbog europskog zakonodavstva. razugljičenje.

Kako ističu iz Luke Koper, ostvarili su dobre poslovne rezultate unatoč situaciji u globalnoj logistici, koja je još uvijek složena i nepredvidiva. Naime, luke se i dalje susreću s neredovitim dolascima kontejnerskih brodova, čemu je dijelom doprinijela pandemija covida-19 koja je utjecala i na proizvodnju i na kretanje robe. Tome je pridonijela energetska kriza i globalna nestašica poluvodiča, koja je uzdrmala i proizvodnju diljem svijeta.

U Luci Koper ocjenjuju da se situacija neće uskoro stabilizirati. U posljednjem tromjesečju godine očekuju daljnji oporavak svjetskog gospodarstva, ali uz umjereniji rast propusnosti brodova, također zbog nastavka pandemijske situacije.

Tagovi: Luka Koper, pretovar automobila
PROČITAJ I OVO
AZTN odobrio koncentraciju Studenac/Pemo
ZELENO SVJETLO
AZTN odobrio koncentraciju Studenac/Pemo
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je na prvoj razini namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi Studenca nad Pemom, objavila je u ponedjeljak ta regulatorna agencija na svojim internetskim stranicama.
Deutsche Bahn planira zaposliti 21 tisuću radnika
PLANOVI
Deutsche Bahn planira zaposliti 21 tisuću radnika
BERLIN - Njemački željeznički operater Deutsche Bahn priopćio je da u ovoj godini namjerava zaposliti najmanje 21 tisuću radnika, uključujući 5.200 pripravnika.
Umro talijanski modni dizajner Nino Cerruti
IN MEMORIAM
Umro talijanski modni dizajner Nino Cerruti
RIM - Talijanski modni dizajner Nino Cerruti umro je u 91. godini, doznao je u subotu navečer AFP od izvora u modnoj industriji, potvrdivši vijest objavljenu u talijanskim glasilima.
Slovenska vlada prodaje udjele u Telekomu Slovenije i Savi
PRODAJA
Slovenska vlada prodaje udjele u Telekomu Slovenije i Savi

LJUBLJANA - Vlada Slovenije je odobrila godišnji plan upravljanja kapitalnim ulaganjima za 2022. u čijem se javno nedostupnom dijelu navodi kako će se ispitati mogućnost prodaje Telekoma Slovenije i prodaje državnog udjela u Savi.

Booster doza J&J 85 posto učinkovita protiv hospitalizacije zbog omikrona
STUDIJA
Booster doza J&J 85 posto učinkovita protiv hospitalizacije zbog omikrona
JOHANNESBURG - Booster doza Johnson&Johnsona protiv covida-19 je 85 posto djelotvorna u zaštiti protiv hospitalizacije zbog omikron varijante 1-2 mjeseca nakon cijepljenja, rekla je predsjednica Južnoafričkog vijeća za medicinska istraživanja (SAMRC) u petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE