GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lürssen grupa u Rijeci otvorila Centar za inovacije i investicije u maritimnoj industriji

Lürssen grupa u Rijeci otvorila Centar za inovacije i investicije u maritimnoj industriji
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2022 / 20:09
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Lürssen grupa otvorila je još jedan ured na Kvarneru u kojem su se smjestile tvrtke ključne za razvoj i izvrsnost u maritimnoj industriji, posebice u području projektiranja i izgradnje jahti.

Svečano otvorenje održalo se u Rijeci na terminalu u riječkoj luci, a među prisutnima su bili Nikolina Brnjac, izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica turizma i sporta, Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke, Petar Mamula, zamjenik župana Primorsko-goranske županije, Bojan Hlača, predsjednik upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka, Teuta Duletić, izvršna direktorica Lürssen Design Center Kvarner, Peter Lürssen, suvlasnik Lürssen grupe te Justus Reinke, izvršni direktor i voditelj odjela za istraživanje i razvoj Lürssen grupe.

„U novom uredu marljivo radi više od 100 kvalificiranih stručnjaka iz Hrvatske, što nije bitno samo za nas i za Lürssen grupu, već je velika stvar za Rijeku i čitav Kvarner, jer je prepoznata kvaliteta i stručnost hrvatskih inženjera. Nadam se, odnosno vjerujem, da motivira činjenica da naši ljudi mogu ostati u Hrvatskoj, a pritom unutar internacionalnog tima razvijati inovativne proizvode i raditi na projektima koji su budućnost maritimne industrije“, izjavila je Teuta Duletić, izvršna direktorica Lürssen Design Center Kvarner.

Na području Kvarnera kreirat će se eko sustav koji će biti povezan i surađivati s hrvatskim, austrijskim, njemačkim i norveškim sveučilištima i ostalim ključnim subjektima u području brodogradnje, dobavljačima ključne opreme, brodogradilištima i klasifikacijskim društvima.
Rijeka je odabrana kao lokacija za uspostavu još jednog etabliranog inženjerskog ureda zbog činjenice da je Hrvatska prepoznata kao jedna od najpriznatijih pomorskih i brodograđevnih zemalja na svijetu s dugom tradicijom u brodogradnji i inženjerstvu, a posebice u području projektiranja i izgradnje sofisticiranih prototipnih brodova. Novi ured dodatno osnažuje i proširuje Lürssenovu inženjersku moć, a članovi Lürssenovog hrvatskog tima rade kao sastavni dio Lürssenove projektantske mreže.

„Kako bismo išli u korak s onim što dolazi, potrebni su nam ljudi, stručnjaci koji mogu raditi na zahtjevnim projektima i koji su spremni prihvatiti nove izazove. Želimo da Rijeka bude međunarodno prepoznata kao jedno od vodećih mjesta za inovacije u maritimnoj industriji. Zbog toga ulažemo u istraživanje i razvoj ovdje u našem uredu u Rijeci u suradnji sa riječkim Sveučilištem i drugim međunarodnim tvrtkama te našim uredima u Njemačkoj“, izjavio je Peter Lürssen, suvlasnik Lürssen grupe.

U drugom dijelu događanja u interaktivnim razgovorima sugovornici su bili David Sopta, Jadrolinija d.d., Nina Perko, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Kristijan Pavić, ACI d.d., Denis Vukorepa, Lučka uprava Rijeka i Snježana Prijić-Samaržija, Sveučilište u Rijeci.
Hrvatske tvrtke iz Lürssen grupe igrat će značajnu ulogu u izgradnji novih plovila budućnosti ali i drugih tehnologija i inovacija. Prioritetna područja rada su im pametna i zelena brodogradnja putem digitalne transformacije, razvoj jedinstvene, bespilotne i autonomne platforme, korištenje vodika i sintetskog goriva kao pogona te razvoj tehnologija kao što su transformacija otpada u energiju i sterilizacija opasnog otpada.

Lürssen grupa prisutna je u Hrvatskoj od 2020. godine, dok u Njemačkoj djeluje više od 140 godina i sada je vodi već četvrta generacija u obitelji. Tvrtka je specijalizirana za dizajn i proizvodnju jahti, brodova i plovila obalne straže te pruža opsežne usluge nakon prodaje, uključujući popravke, održavanje i globalne logističke usluge. U svijetu je tvrtka poznata po svojim visokokvalitetnim proizvodima kao i inovativnim tehnologijama.


Fotografija: Impala Studio

Tagovi: Lürssen grupa, Teuta Duletić, Peter Lürssen, David Sopta, kristijan Pavić, Jadrolinija, kompanija ACI, Centar za inovacije i investicije u maritimnoj industriji
PROČITAJ I OVO
Lufthansa očekuje normalizaciju zračnog prijevoza tek 2023.
OČEKIVANJA
Lufthansa očekuje normalizaciju zračnog prijevoza tek 2023.
BERLIN - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa ne očekuje da će situacija koju je prouzročio nedostatak osoblja vratiti u normalu do iduće godine i navela je smanjenje broja letova kao jedino rješenje u ovom trenutku.
Sava Re potvrdila isplatu dividende
DIVIDENDA
Sava Re potvrdila isplatu dividende
LJUBLJANA - Sava Re objavila je odluke svoje Glavne skupštine održane prekjučer, 23. lipnja 2022. godine.
Toblerone gubi ekskluzivitet švicarskog proizvoda
PROIZVODNJA
Toblerone gubi ekskluzivitet švicarskog proizvoda
BERN – Mondelez, proizvođač čokolade Toblerone, krajem iduće godine premjestit će dio proizvodnje svojih kultnih trokutastih čokolada iz Švicarske u Slovačku, navodeći planirani snažan rast i potrebu povećanja kapaciteta.
JPMorgan i Disney će svojim zaposlenicima snositi troškove putovanja na pobačaj
POTEZI
JPMorgan i Disney će svojim zaposlenicima snositi troškove putovanja na pobačaj
NEW YORK - Dvije velike američke kompanije, najveća banka u državi JPMorgan i produkcijska kuća Disney, najavile su u petak da će svojim zaposlenicama snositi troškove putovanja u klinike za pobačaj, nakon što je Vrhovni sud SAD-a poništio ustavno pravo na pobačaj.
Avion na letu Solun - Innsbruck zbog kvara je prisilno sletio u Zagreb
PROBLEMI
Avion na letu Solun - Innsbruck zbog kvara je prisilno sletio u Zagreb
ZAGREB - Zrakoplov kompanije Trade Air na letu Solun - Innsbruck prinudno je sletio u Zračnu luku Franjo Tuđman radi kvara na hidraulici, izvijestila je ta zračna luka u petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE