GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luss Textile iz Raške kandidat za dobavljača modnog brenda Plein

Luss Textile iz Raške kandidat za dobavljača modnog brenda Plein
MODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2021 / 21:29
Autor: SEEbiz / Tanjug
RAŠKA - Na poziv Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije (PKS), poznati svetski modni dizajner Philipp Plein, osnivač kompanije Philipp Plein International Group, posetio je domaću firmu Luss Textile u Draganićima nadomak Raške i sa menadžmentom te kompanije razgovarao o mogućnostima buduće saradnje i zajedničkih poslova.

"Velika je čast biti danas sa Filipom u Raškoj, u fabrici koja je jedna od najmodernijih u Evropi i koja već proizvodi za velike brendove. Ne postoji nijedan Fashion Week, nijedan grad u kome Philipp Plein nije najzanimljivija i najkreativnija ličnost. Upravo je došao sa Fashion Weeka u Milanu, kao što je rekao sleteo je ovde u Rašku, i razgovaramo i nadamo se dobrim poslovima zajedno sa ovim sjajnim čovekom", rekao je Čadež.

Po rečima predsednika PKS-a, Philipp Plein je trenutno jedan od najcenjenijih svetskih kreatora, koji diktira modne trendove, čovek koji je napravio fascinantnu svetsku karijeru.

"Cilj nam je da Philipp Plein bude ovde, da bude češće u Raškoj i da mi sa ovom fabrikom postanemo deo sveta Philipp Pleina", poručio je Čadež, prenosi Privredna komora Srbije.

Poznati dizajner je izrazio zadovoljstvo posetom fabrici u opštini Raška i zahvalio predsedniku PKS-a Marku Čadežu na pozivu.

"Veliko je zadovoljstvo videti tako moderno mesto za proizvodnju, obzirom na udaljenost od Beograda, posebno, jer uvek tražimo nove dobavljače koji mogu da ispune naše standarde i zahteve u smislu dizajna proizvoda i kvaliteta. Luss Textile ima šanse da postane dobavljač za naš brend. Mi proizvodimo oko milion komada odeće godišnje. Radimo uglavnom u Evropi i Aziji, ali za nas Evropa postaje sve više važna zbog blizine našeg centralnog skladišta. Mogućnosti ove fabrike su velike, imaju širok spektar proizvoda", rekao je Plejn.

Sava Mitrović, direktor Luss Textila istakao je da je kompanija u protekle dve godine uspela da stavi Rašku na mapu najozbiljnijih svetskih proizvođača odevnih tekstilnih predmeta.

"Krajem nedelje imaćemo prvi radni sastanak o mogućnostima da se pokrene proizvodnja odevnih predmeta za Filipa Plejna", rekao je Mitrović.

Dodao je kako planira da zaposli još 200 radnika sa teritorije Raške uz želju da fabrika nastavi ovim tempom, da bude motor razvoja Raške i celog regiona.

Luss Textile renomirani je proizvođač garderobe, radno-zaštitne odeće, vojno-policijskih i korporativnih uniformi.

Fabrika je počela sa radom januara 2019. godine, a već uspešno sarađuje sa kompanijom Replay, kao i sa najpoznatijim svetskim modnim brendom koji se bravi prodajom perjanih jakni.

Više od 90 odsto proizvoda plasira na evropsko tržište, trenutno zapošljava oko 300 radnika, a namerava da u narednih pet godina uposli do 750 ljudi iz Raške, Novog Pazara, Leposavića i drugih okolnih mesta.

Philipp Plein International Group koja uključuje brend Philipp Plein, Plein Sport i Billionaire, proizvodi garderobu, cipele, aksesoar i nameštaj.

Philipp Plein je dobitnik brojnih priznanja, sarađuje sa poznatim ličnostima iz sveta šou biznisa i mode i ima butike od Londona, Pariza, Milana, Njujorka do Hong Konga, napominje PKS.

Tagovi: Philipp Plein, Luss Textile, Marko Čadež, Privredna komora Srbije, Sava Mitrović, Replay
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE