GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

M+ Grupa nastavlja s rastom i očekuje milijardu kuna prihoda

M+ Grupa nastavlja s rastom i očekuje milijardu kuna prihoda
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2022 / 13:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - IT tvrtka M+ u prvom tromjesečju je ostvarila 297 milijuna kuna prihoda ili 50 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, dok je EBITDA rasla za 35,3 posto, na 46 milijuna kuna, izvijestili su u utorak iz M+ grupe, koja u 2022. očekuje prihod iznad milijardu kuna.

Rast prihoda u prvom tromjesečju u M+ povezuju s organskim rastom i akvizicijom većinskog udjela u njemačkoj kompaniji Invitel i njenim podružnicama, a iznose i rezultate poslovanja za 2021., koju su završili sa 794 milijuna kuna prihoda ili 12 posto više nego 2020. godine.

EBITDA je u 2021. porasla na 150 milijuna kuna, i to sa 127 milijuna kuna koliko je bila u 2020., iznose na upit iz te tvrtke.

"Poslovanje u 2021. obilježio je snažan organski rast koji se nastavio i u prvom tromjesečju 2022., značajno pojačan akvizicijom Invitela sa sjedištem u Njemačkoj. Sinergijom i integracijom nove članice, u tekućoj godini planiramo dodatno ojačati volumen poslovanja, a Njemačka će postati naše najveće pojedinačno tržište prema prihodima, što je ujedno i željeni ishod naše strategije pozicioniranja za njemačko govorno područje", naglašava uz rezultate predsjednik Uprave M+ Grupe Darko Horvat.

Važnim događajem u 2021. označava i njihovu, kako kaže, uspješnu sekundarnu ponudu dionica, koja je pokazala da je domaće tržište kapitala spremno uložiti u kvalitetne vrijednosnice te vjeruje da će rezultatima i rješenjima i dalje biti prisutni na tom tržištu kroz "zanimljiva izdanja".

"Zbrojeni rezultati poslovanja M+ Grupe i nove akvizicije Invitela za proteklu godinu govore nam da u 2022. možemo očekivati više od milijardu kuna prihoda", poručio je Horvat

Iz te Grupe napominju i da trenutno provode statusno restrukturiranje svojih operativnih kompanija pod brendom M+, a s ciljem objedinjavanja segmenta na međunarodnoj razini pod zajedničkim brend nazivom M+ Group.

Prošle su godine (2021.) proveli i akviziciju preostalih 49 posto poslovnih udjela u beogradskoj Trizmi, čime je M+ Grupa postala jedini vlasnik, a i dalje razmatraju više potencijalnih akvizicija, čijom bi se realizacijom ojačali položaj na tržištima zapadne Europe, dodaju iz M+.

Napominju i da imaju novih klijenata iz sektora obnovljivih izvora energije, upravljanja ugljičnim emisijama i energetske tranzicije, te da su se vezali i uz industrije budućnosti.

M+ Grupa je hrvatska kompanija u vlasništvu privatnih ulagača, svih obveznih mirovinskih fondova u Hrvatskoj, više dobrovoljnih mirovinskih i privatnih investicijskih fondova te Mid Europa Partnersa, vodećeg investicijskog fonda za ulaganja u središnju i istočnu Europu sa sjedištem u Londonu.

Kao vodeći europski pružatelj BPTO usluga (Business Process and Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i tehnologije), sa sjedištem u Zagrebu, M+ Grupa operativno posluje u dvanaest zemalja, gdje zapošljava oko 11 tisuća ljudi.

Uz Hrvatsku, rade i u Njemačkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Turskoj, Gruziji, Rumunjskoj, Mađarskoj, Španjolskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u, a iz te tvrtke ističu i da su tijekom proteklih pet godina realizirali 15 akvizicija i osigurali diverzificiran portfelj klijenata koje čine vodeći europski i svjetski telekomi, financijske, tehnološke, energetske, logističke i kompanije za elektroničku trgovinu te kompanije u sektoru robe široke potrošnje.

Tagovi: M+ Grupa, Darko Horvat
PROČITAJ I OVO
Carwiz rent a car je Franšiza godine 2023.
PRIZNANJA
Carwiz rent a car je Franšiza godine 2023.
ZAGREB – CARWIZ rent a car je Franšiza godine 2023. Ujedno, CARWIZ rent a car je na svečanosti dodjele jedinstvenih franšiznih nagrada na hrvatskom i regionalnom tržištu, Franchise Brand Leader Award 2023, proglašen i najboljom hrvatskom izvoznom franšizom te dobitnikom nagrade za najveći izvozni iskorak.
Mercator-S postao prvi zeleni trgovinski lanac u Srbiji
NOVI ISKORAK
Mercator-S postao prvi zeleni trgovinski lanac u Srbiji
BEOGRAD – Mercator-S se u cilju održivog poslovanja i zaštite životne sredine odlučio ka značajnom iskoraku – postao je prvi „zeleni“ trgovinski lanac u Srbiji, što znači da koristi električnu energiju Elektroprivrede Srbije koja je u potpunosti dobijena iz obnovljivih izvora.
Marijana Knežević Tudić nova je predsjednica Uprave Kraša
KARIJERE
Marijana Knežević Tudić nova je predsjednica Uprave Kraša
ZAGREB – Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora imenovana je nova predsjednica Uprave Kraša Marijana Knežević Tudić koja će od 20. lipnja preuzeti tu funkciju.
Pivac zainteresiran za preuzimanje Celjskih mesnina
AKVIZICIJE
Pivac zainteresiran za preuzimanje Celjskih mesnina
CELJE - Hrvatska tvrtka Mesna industrija Braća Pivac najozbiljniji je kandidat za novog vlasnika Celjskih mesnina.
AD Plastik: Novi poslovi za europsko tržište vrijedni 9,2 milijuna eura
POSLOVI
AD Plastik: Novi poslovi za europsko tržište vrijedni 9,2 milijuna eura
SOLIN - AD Plastik Grupa u petak je izvijestila da je ugovorila nove poslove za europsko tržište s očekivanim prihodima od 9,2 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE