GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mađarski vlasnici prodali 45 posto udjela u NovaTV24

Mađarski vlasnici prodali 45 posto udjela u NovaTV24
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2022 / 14:46
Autor: SEEbiz / RTV Slovenije
LJUBLJANA - Nakon što je tvrtka Nova obzorja, koja izdaje Demokraciju, dobila novog većinskog vlasnika, do vlasničkih promjena dolazi i u NovaTV24.si, koja izdaje program NovaTV24.

Suglasnost za promjenu vlasništva gotovo polovice tvrtke dalo je Ministarstvo kulture.

Krajem svibnja mađarski poduzetnik Peter Schatz prodao je tvrtku Nova obzorja tvrtki NovaTV24.si koja izdaje program NovaTV24, a sada se Schatz navodno povukao iz NovaTV24.si.

Prema pisanju portala Necenzurirano, zajedno s mađarskim poduzetnicima Agnes Adamik i Adamom Gaborom Nemethom navodno su prodali nešto više od 45 posto udjela dugogodišnjem SDS-ovcu Borisu Tomašiču, među kojima je i voditeljica emisije Kdo vam laže . Kako prenosi portal, nije poznato koliko će Tomašič platiti za dionice NovaTV24.si koje su 2017. godine vrijedile gotovo milijun eura. Iz Ministarstva kulture za portal su potvrdili da su dali suglasnost za promjenu vlasništva nad više od 45 posto dionica tvrtke.

O povlačenju Mađara iz vlasništva NovaTV24.si počelo se intenzivnije govoriti odmah nakon travanjskih parlamentarnih izbora. Prema informacijama portala, ugovor između Tomašiča i trojice poduzetnika bliskih mađarskom premijeru Viktoru Orbanu sklopljen je sredinom svibnja.

Kako navodi portal, Mađari su se odlučili povući iz vlasništva NovaTV24.si u trenutku kada je nova vladajuća koalicija zatražila parlamentarnu istragu o financiranju stranačkih medija, uglavnom iz Mađarske. Prije nekoliko dana saborski zastupnici dali su suglasnost na odluku o njezinu osnivanju, a za njenu predsjednicu imenovali saborsku zastupnicu Gibanja Svobodu Mojcu Šetinc Pašek.

Fotografija: Siol.net

Tagovi: NovaTV24, Nova obzorja, Peter Schatz, Boris Tomašič, list Demokracija, Peter Schatz
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE