GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Maistra: Prihodi na razini tek 29% prošlogodišnjih

Maistra: Prihodi na razini tek 29% prošlogodišnjih
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2020 / 09:00
Autor: SEEbiz
ROVINJ - U prvih šest mjeseci poslovanja 2020. godine Maistra grupa je ostvarila 118,6 milijuna kuna poslovnih prihoda što je na razini 29% ostvarenja istog razdoblje protekle godine.

Nakon rasta poslovnih pokazatelja u prva dva mjeseca redovnog poslovanja, zatvaranje objekata polovicom ožujka uslijed epidemiološke krize, utjecalo na smanjenje volumena i prihoda razdoblja.

U istom razdoblju ostvareno je 265,5 mil kn poslovnih rashoda, a što iznosi 66% lanjske razine troškova. Rast operativnih troškova ostvaren u stavci amortizacije što je posljedica značajnih investicijskih ulaganja prethodnih godina, te njihove aktivacije.

Značajno sporiji pad od kretanja prihoda bilježe troškovi rada što je sukladno poslovnoj odluci cijele Adris grupe, o očuvanju radnih mjesta, te zadržavanju radnika i u vrijeme smanjenih poslovnih aktivnosti. U rezultat razdoblja uključen je iznos potpora HZZ-a u iznosu od 18,8 mil kn.

Booking za 2020. u ovom trenutku pokazuje da postoji interes za dolaskom gostiju u glavnoj sezoni i posezoni. Jača potražnja postoji u segmentu luksuznih hotela u Rovinju, kao i u kampovima za obje destinacije. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Europi te različitu percepciju rizika Republike Hrvatske, moguće su reakcije i mjere pojedinih zemalja. Posljedično, moglo bi doći do pada potražnje na određenim emitivnim turističkim europskim tržištima.

U društvima grupe pokrenute su brojne mjere optimizacije poslovnih procesa i racionalizacije troškova. Planirane investicije smanjene na minimum s ciljem čuvanja likvidnosti uz nastavak pripreme planiranih projekata.

Tagovi: Maistra, Adris Grupa, apartmani Koversada, Grand Park Hotel Rovinj, Rovinj, hotel Eden, hotel Amarin
PROČITAJ I OVO
Ralph Lauren najavljuje otpuštanja
REZOVI
Ralph Lauren najavljuje otpuštanja
NEW YORK - Američka kompanija Ralph Lauren odlučila smanjiti radnu snagu širom svijeta do kraja svoje fiskalne godine, u okviru sveobuhvatnog plana restrukturiranja.
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
PONUDE
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
ZAGREB - Fortenova grupa je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih kompanija čine Poslovnu grupu zamrznute hrane koja djeluje unutar divizije Prehrana Fortenova grupe.
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZELENO SVJETLO
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) dalo je dopuštenje društvu Tonika d.o.o., glazbenika, tekstopisca i producenta Tončija Huljića za satelitski, internetski, kabelski prijenos i druge dopuštene oblike prijenosa audio programa za kanal Radio Tonika.
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
PRIZNANJA
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
ZAGREB - Dubrovačkoj tvrtki Importanne Resort u utorak je dodijeljena Finina nagrada Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2019. godini, a uz tu nagradu za sveukupnog pobjednika, dobitnik je i Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
OČEKIVANO
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
BERLIN - Njemački turoperator TUI objavio je u utorak da je dodatno smanjio zimski program za sezonu 2020/2021. zbog naglih promjena u ograničenjima putovanja kojima vlade nastoje usporiti zarazu Covidom 19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE