GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Maistra s tri otvorena hotela, plaće neupitne, ali traži dodatne mjere Vlade

Maistra s tri otvorena hotela, plaće neupitne, ali traži dodatne mjere Vlade
HOTELIJERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2020 / 12:20
Autor: SEEbiz / H
ROVINJ - Hotelska grupacija Maistra iz sastava Adris Grupe trenutno među rijetkima u Hrvatskoj ima otvorene hotele i to njih tri, a iako zbog pandemije covid-a 19 neko vrijeme neće imati poslovne aktivnosti ni dotok prihoda,osigurala je sredstva za nesmetanu isplatu plaća, ističu za Hinu iz Maistre.

"Stabilna smo kompanija i ponašat ćemo se primjereno okolnostima. Pomno pratimo situaciju vezanu za koronavirus i slijedimo upute i odluke mjerodavnih zdravstvenih institucija, te smo i sada, kao i uvijek usredotočeni na dobrobit naših gostiju i zaposlenika", poručuju iz Maistre.

Trenutno su im, kako odgovaraju na upit Hine, otvoreni hoteli Adriatic u Rovinju, Hilton u Dubrovniku te Westin u Zagrebu

"Uslijed potresa koji je prije tjedan dana pogodio Zagreb neki od hotela pod našim upravljanjem su zadobili manja oštećenja, čije je saniranje u tijeku", kažu iz Maistre.

Naglašavaju i da su za smještaj potrebitih stavili na raspolaganje smještajne kapacitete u sklopu njihovog portfelja te da su i u stalnom kontaktu s nadležnim službama grada Zagreba te djeluju i skladu sa njihovim smjernicama.

Maistra naime u Zagrebu upravlja s devet hotela iz grupacije HUP-Zagreb, koji su i među najvećim i najjačim hotelima u glavnom gradu, a nakon što je Adris Grupa početkom 2018. kupila većinski udjel, postavši i strateški partner toj najvećoj zagebačkoj hotelskoj grupaciji.

Time je Maistra, s obzirom na udjele domaćih vlasnika i kapitala, postala i najveća domaća turističko-hotelska kompanija, koja upravlja s 20-ak hotela, 11 turističkih naselja i šest kampova u Rovinju, Vrsaru, Zagrebu i Dubrovniku (hotel Hilton).

Tim destinacijama krajem 2019. su pridružili i Split, jer je Adris krajem prošle godine postao vlasnikom hotela Marjan, kojeg planira uključiti u najluksuzniji dio svojeg turističkog portfelja.

Kao i druge velike hotelske kompanije putem Hrvatske udruge turizma (HUT) uputili su krajem prošlog tjedna prijedloge vladi za dodatni set mjera za očuvanje radnih mjesta, likvidnosti sektorskih tvrtki i ukupno održavanje turizma dok se ne bude mogao vratiti normalnim poslovnim aktivnostima.

Tagovi: Maistra, Hotel Westin, Hotel Adriatic, Hotel Marjan, Adris Grupa, Hilton Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE