GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marić: Veledrogerijama 300 milijuna kuna do kraja tjedna

Marić: Veledrogerijama 300 milijuna kuna do kraja tjedna
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2020 / 22:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB – Ministar financija Zdravko Marić rekao je danas vezano za dug veledrogerijama da će se 300 milijuna kuna koje će se platiti u okviru preraspodjele i prije rebalansa, planira provesti do kraja ovog tjedna, te vjeruje kako neće doći do nestašice lijekova.

Gostujući večeras u Dnevniku HTV-a ministar financija je osim o dugu veledrogerija, govorio i o BDP-u i gospodarskim mjerama.

Glede duga veledrogerijama kazao je da se 300 milijuna kuna koje će se platiti u okviru preraspodjele i prije rebalansa, planira provesti do kraja ovog tjedna.

“U rebalansu će biti nešto izdašniji iznos kada cijelu priču na neki način zatvorimo. Rebalans bi trebao biti sljedeći tjedan na sjednici Vlade, nakon toga u Hrvatskom saboru izglasavanje; tu smo već na kraju prve polovice studenog”, rekao je Marić.

Procijenio je da će se s tih 300 milijuna kuna barem koliko-toliko ublažiti efekti.

“Međutim, dug prema veledrogerijama je gotovo 5 milijardi kuna, a dug ukupnog zdravstva je preko 10 milijardi. Ne bježimo od toga da hoćemo i moramo podmiriti. Treba prevenirati i spriječiti na nove obveze nastaju”, rekao je ministar financija.

Dodao je da se iz tih brojki vidi kako dug prema drogerijama i općenito problematika lijekova i sanitetskog materijala, nije jedina.

Treba napraviti temeljitu reformu zdravstvenog sustava, istaknuo je. Marić je rekao kako duboko vjeruje da neće doći do obustave, odnosno do nestašice lijekova.

Unatoč svim izazovima kojima smo izloženi, uvjeren sam da će zdravstveni sustav izdržati sve napore. U zdravstvenom sustavu nedostaje financijska održivost i tu će trebati staviti sve karte na stol, zaključio je Marić.

Vezano uz rebalans proračuna najavio je kako on podrazumijeva sve što je bilo u rebalansu i u petom mjesecu.

Sva sredstva i mogućnosti koje imamo usmjerit ćemo u očuvanje radnih mjesta. Do sada smo platili 7 milijardi kuna potpore i očuvanju radnih mjesta. Puno je otišlo i na otpise poreznih davanja, tako i za zdravstveni sustav i na tom tragu će biti i ovaj rebalans, naglasio je Marić.

Tagovi: Zdravko Marić, dug bolnica, veledrogerije
PROČITAJ I OVO
Cosco želi dodatni udjel u Luci Pirej
AMBICIJE
Cosco želi dodatni udjel u Luci Pirej
ATENA - Kineski Cosco izrazio je namjeru da preuzme dodatnih 16 posto udjela u Luci Pirej.
Omnio proglasio zagrebački aerodrom najgorim u Europi
PORAZNO
Omnio proglasio zagrebački aerodrom najgorim u Europi
BERLIN - Omnio, njemačka internetska platforma za putovanja vlakom, autobusom i avionom, proglasila je hrvatsku Međunarodnu zračnu luku Zagreb - Franjo Tuđman najgorom među 30 u Europi. Od mogućih 100 bodova dobila je nula.
Dostupan lijek koji sprječava širenje korone kod zaraženih
LIJEK
Dostupan lijek koji sprječava širenje korone kod zaraženih
ZAGREB - Tim znanstvenika s Instituta za biomedicinske znanosti pri državnom Sveučilištu Georgia otkrio je da postoji lijek koji se može jednostavno popiti, a u potpunosti je učinkovit u sprječavanju širenja novog koronavirusa, 24 sata nakon što ga pacijent popije.
Super Konzum Vukovarska slavi svoj 25. rođendan
ROĐENDAN
Super Konzum Vukovarska slavi svoj 25. rođendan
ZAGREB - Kako bi se kupcima omogućila nabava svih potrebnih namirnica na jednom mjestu te tako olakšao proces kupnje, davne 1995. na 2075 m2 prodajnog prostora otvoren je Super Konzum Vukovarska koji je, pružajući kompletnu uslugu po svim odjelima, redefinirao značenje pojma maloprodaja u Hrvatskoj, ali i u regiji.
KLM uvodi drugi dnevni let za Zagreb
LETOVI
KLM uvodi drugi dnevni let za Zagreb
ZAGREB - Nizozemski KLM, najstarija zrakoplovna aviokompanija na svijetu, od 12. veljače sljedeće godine uvodi drugi dnevni let na liniji Amsterdam – Zagreb - Amsterdam.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE