GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marina Punat kreće u velike investicije

Marina Punat kreće u velike investicije
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.06.2021 / 10:32
Autor: SEEbiz
PUNAT - Marina Punat Grupa u velikoj se mjeri, barem što se tiče investicija, priprema za osiguravanje infrastrukture prijeko potrebne za prihvat brodova koji ostavljaju manji otisak u prirodi, kao i za podizanje kvalitete usluge i ponude gostima marine i hotela.

- Investirali smo u gradnju e-punionice za vozila, postavljanje parkomata na sjeveru marine, uređenje ekopunkta s ukopnim spremnicima za otpad daleko većih kapaciteta od klasičnih, pojačanje sustava opskrbe brodova električnom energijom, protupožarnu zaštitu montažom inovativnog fiksnog i mobilnog sustava vodenih zavjesa, uređenje bistroa te u još neke projekte, u ukupnom iznosu od oko osam milijuna samo u ovoj godini - pojašnjava za Jutarnji list Renata Marević, direktorica Marine Punat, koja napominje da će Brodogradilište Punat uskoro proslaviti sto godina, a Marina šezdeset godina rada.

Direktorica Marine Punat kaže da se u marini intenzivno radi na razvoju planova i na prikupljanju dokumentacije za realizaciju investicija. Naime, podnijeli su zahtjev i za produljenje koncesijskog razdoblja. Iz tog razloga, ali i iz razvojnih razloga i osiguranja održivosti poslovanja, prijeko su potrebne investicije.

- Želimo da Marina Punat Grupa bude aktivna na ovom području dulje vrijeme, prirodno je da tvrtka kojoj su i većinski vlasnici domaći ljudi iz Punta i koja je od vitalnog značenje za lokalnu, regionalnu zajednicu i za državu razmišlja o svojoj budućnosti - ističe Marević.

Investira se, otkriva Renata Marević, i u uređenje kapaciteta za smještaj brodova na suhom.

- Cilj nam je da za nekoliko godina za sve brodove na kopnu osiguramo pristup putem suhih dokova, što je već sada dobrim dijelom i ostvareno. U akvatoriju marine radi se na dodatnoj zaštiti brodova pojačanjem svih valobrana oblogama, a kontinuirano radimo na obnavljanju podnica na gatovima i na održavanju prihvatne infrastrukture. Spremni smo za izgradnju novog restorana na mjestu postojećeg, koji bismo rušili, za što smo već dobili građevinsku dokumentaciju - napominje direktorica Marine Punat koja, dodaje, ove godine investira oko osam milijuna kuna.

Usporedo s time, Brodogradilište Punat je aktivno na izradi planske dokumentacije jer će uložiti u nabavu novog travel lifta od 500 tona te novih bazena za travel liftove.

Tagovi: Marina Punat, Renata Marević, hrvatski turizam, otok Krk
PROČITAJ I OVO
American Express nadmašio očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
American Express nadmašio očekivanja
NEW YORK - American Express ostvario je neto dobit od 2,28 milijardi dolara ili 2,80 dolara po dionici u drugom tromjesečju ove godine, nadmašivši prognoze analitičara s Wall Streeta.
Atlantic Grupa o mogućem štrajku u Atlantic Tradeu: Radnici imaju dobre kompenzacijske pakete
REAKCIJE
Atlantic Grupa o mogućem štrajku u Atlantic Tradeu: Radnici imaju dobre kompenzacijske pakete
ZAGREB - Uprava smatra da je dugoročne materijalne obaveze nužno vezati uz poslovnu uspješnost kompanije, odgovorili su u petak iz Atlantic Grupe.
Dokapitalizacija Dalekovoda: Premašen najviši iznos
KAPITAL
Dokapitalizacija Dalekovoda: Premašen najviši iznos
ZAGREB - Dalekovod je u dva kruga upisa novih dionica premašio najviši predviđeni iznos dokapitalizacije (410 milijuna kuna), a s iznosom od 310 milijuna kuna u toj bi dokapitalizaciji sudjelovali Construction Line i Končar Elektroindustrija, i to kroz tvrtku Napredna energetska rješenja, objavile su te tvrtke putem Zagrebačke burze.
Novi Končarov vlak u riječkom gradskom prometu, Butković zadovoljan
VLAK
Novi Končarov vlak u riječkom gradskom prometu, Butković zadovoljan
ZAGREB - Novi elektromotorni vlak za gradsko-prigradski prijevoz na području Rijeke, kojeg je proizveo Končar – Električna vozila, u petak je svečano pušten u promet, a prometovat će na liniji od Rijeke do Permana i od Rijeke do Ogulina.
Sindikat Atlantic Tradea: Propao pokušaj mirenja, moguć štrajk
ŠTRAJK?
Sindikat Atlantic Tradea: Propao pokušaj mirenja, moguć štrajk
ZAGREB - Sindikat zaposlenih u Atlantic Tradeu izvijestio je u petak da je propao pokušaj mirenja sindikata i poslodavca Atlantic Tradea u sporu oko kolektivnog ugovora čime su se ostvarile zakonske pretpostavke za pokretanjem industrijske akcije, odnosno štrajka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE