GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marina Punat proglašena najboljom hrvatskom marinom

Marina Punat proglašena najboljom hrvatskom marinom
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2017 / 08:22
Autor: SEEbiz
MALI LOŠINJ - Ministar turizma Gari Cappelli prisustvovao je proglašenju pobjednika te je dodijelio nagradu "Zlatno sidro Jutarnjeg lista 2017" najboljoj marini na Jadranu. 

Ova nagrada finale je ljetne akcije „Nautička patrola Jutarnjeg lista" koja je trajala od 23. lipnja do 18. kolovoza ove godine. Akcijom su obuhvaćene 32 marine od Umaga do Dubrovnika s ukupno 11.500 vezova. Cilj akcije bio je utvrđivanje i uspoređivanje kvalitete usluga hrvatskih marina u cilju unapređenja kvalitete hrvatskog nautičkog turizma, a sve u organizaciji Hanza Medije te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Hrvatske turističke zajednice.

MARINA PUNAT na otoku Krku najbolja je hrvatska marina prema ocjenama gostiju te je osvojila prvo mjesto Zlatnog sidra 2017. ACI MARINA SLANO osvojila je priznanje za drugo mjesto dok je OLIVE ISLAND MARINA na otoku Ugljanu osvojila treće mjesto. Posebno priznanje „Moja najdraža marina" prema ocjeni nautičara pripala je ACI MARINI CRES. Posebno priznanje za izniman doprinos razvoju hrvatskog nautičkog turizma te svesrdnu pomoć i podršku organizaciji Nautičke patrole Jutarnjeg lista 2017. dodijeljeno je Adriatic Croatia International Club d.d. – ACI.

„Nautički turizam je proizvod iznimne globalne atraktivnosti koji u svijetu bilježi visoke stope rasta. Danas je Hrvatska posebice na Mediteranu jedna od vodećih nautičkih destinacija te mi u Ministarstvu turizma imamo velika očekivanja upravo od nautičkog turizma koji je ujedno i jedan od deset ključnih proizvoda na kojima se bazira turizam Hrvatske prema Strategiji razvoja turizma do 2020. godine. Naime, nautičari ostvaruju najveću dnevnu potrošnju u destinaciji, dakle radi se o turistima visoke platežne moći koji traže visoku razinu usluge i ponude, a naš je zadatak da iz godine u godinu dižemo standarde i u kvaliteti sadržaja i usluge te time postajemo sve konkurentnija turistička destinacija", naglasio je ministar Cappelli, dodavši kako se novom sistematizacijom unutar Ministarstva turizma planira oformiti poseban odjel koji će se baviti upravo nautičkim turizmom. „Kroz ovaj projekt, kojim se anketiralo više od 1000 nautičara na 32 lokacije, dobiveni su referentni podaci o prednostima i manama svake pojedine marine čime se izradila odlična podloga za analizu koja će zasigurno poslužiti kao dobra polazišna točka u kreiranju naredne nautičke godine" rekao je ministar Cappelli.

Naime, ocjenjivanje je obavljeno na osnovu anketnih upitnika što su ih ispunjavali gosti-nautičari u svakoj marini odgovarajući na 7 pitanja o urednosti, organizaciji i čistoći marine, o ljubaznosti osoblja, ugostiteljskim, zabavnim i sportskim sadržajima, ocjenama od 1 do 5 za svaku kategoriju. To je činilo 70 posto ukupne ocjene marine, dok je 30 posto činila ocjena patrole u funkciji žirija, također od 1 do 5, ali za ukupni dojam o marini.

Kada govorimo o nautičkom turizmu, Hrvatska obzirom na nevjerojatne prirodne resurse kojima u tom segmentu raspolaže, ima neizmjerno veliki potencijal i konkurentsku prednost. Nautički turizam jedan je od naših ključnih proizvoda te će HTZ i u narednoj godini intenzivno raditi na njegovoj promociji i kreiranju još jačeg i prepoznatljivijeg nautičkog brenda. U tom smislu, u planu je i jačanje suradnje s ACI-jem kao našim nacionalnim i najvećim upraviteljem marina, ali i sa svim ostalim dionicima nautičkog turizma. Neophodan je cjelovit i zajednički pristup svih relevantnih čimbenika, kako bi se nautička infrastruktura i dalje razvijala i unapređivala s ciljem podizanja kvalitete i kreiranjem dodatnih sadržaja za nautičare. Upravo iz tog razloga, HTZ-u je bilo zadovoljstvo biti dijelom projekta nautičke patrole, jer tim putem podižemo svijest o važnosti nautičkog turizma i podizanju njegove kvalitete, ali i o potrebi održivog pristupa razvoju tog segmenta turizma" kazao je direktor Glavnog ureda HTZ-a, Kristjan Staničić.

Istog dana, u Malom Lošinju, ministar Cappelli sudjelovao je na procesu vaganja i svečanosti zatvaranja i proglašenja pobjednika 31. Euro-afričkog prvenstva u podvodnom ribolovu u organizaciji sportsko ribolovnog društva „Udica", Grada Mali Lošinj, TZ Mali Lošinj i Jadranka Grupe. U akvatoriju otoka Lošinja sudjelovalo je više od 120 podvodnih ribolovaca i posjetitelja iz 19 različitih zemalja Europe i Afrike. Prvo mjesto osvojio je Hrvat Daniel Gospić, dok su ekipni pobjednici Španjolci.

Tagovi: Marina Punat, Gari Cappelli, hrvatski turizam, nautički turizam, ACI marina Cres, ACI marina Slano
PROČITAJ I OVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
CJEPIVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
AMSTERDAM - Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je u ponedjeljak da se dodatna, tzv. booster doza cjepiva Moderne može davati osobama od 18 godina i starijima najmanje šest mjeseci od primanja druge doze.
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
U PLUSU
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
ZAGREB - Optima Telekom Grupa u prvih devet mjeseci ostvarila je neto dobit od 450 tisuća kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je zabilježen neto gubitak od 3,1 milijun kuna, pokazalo je financijsko izvješće te kompanije objavljeno u ponedjeljak.
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
RAST
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
ZAGREB – Revizorsko-konzultantska kuća Deloitte u protekloj je financijskoj godini, zaključenoj krajem svibnja 2021., ostvarila prihod od 50,2 milijardi dolara što je porast od 5,5 % u odnosu na prošlu godinu. Ovime je Deloitte zadržao prednost u odnosu na konkurenciju. Slijede ga PwC, EY i KPMG.
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
ZAPOŠLJAVANJE
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
POREČ- S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisu postigli razinu primanja iz redovnih godina.
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
EPILOG
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
DUBROVNIK – Prekinuta je potraga za hrvatskim pomorcem s broda Atlantske plovidbe (AP) “Miho Pracat” u Japanskom moru, zbog proteka vremena za preživljavanje od preko 25 sati, izjavila je u nedjelju voditeljica odnosa s investitorima i javnošću AP-a Sanja Putica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE