GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mario Aunedi Medek novi predsjednik Hrvatske udruge za odnose s javnošću

Mario Aunedi Medek novi predsjednik Hrvatske udruge za odnose s javnošću
IZBOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.10.2020 / 19:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mario Aunedi Medek novi je predsjednik Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), a izabran je na redovnim izborima te strukovne udruge koja okuplja više od pet stotina članova među kojima su komunikacijski stručnjaci iz javnog, nevladinog i privatnog sektora, priopćeno je iz HUOJ-a.

Udrugu će voditi naredne tri godine, nasljeđujući tako dosadašnju predsjednicu prof. dr. sc. Anu Tkalac Verčič. U svom programu i viziji daljnjeg razvoja HUOJ-a i struke Aunedi Medek istaknuo je da bi stručnjaci za odnose s javnošću trebali biti ključni savjetnici i svojevrsni interni watchdogovi prilikom donošenja važnih odluka. Pritom naglasak moraju stavljati na multidionički pristup u zagovaranju javnog interesa i općeg dobra, osobito u današnje vrijeme koje je prepuno novih izazova u svim sferama društva te zahtijeva pravodobnu i odgovornu komunikaciju na svim razinama.

- Hvala svim članovima Udruge koji su mi dali povjerenje za vođenje udruge u narednom mandatu, podržavajući na taj način i moj program u čijem je središtu izvrsnost kao odrednica u svim planiranim aktivnostima. Kao strateškim savjetnicima donositelja odluka smatram da nam je dužnost, gotovo pa i javna obveza, biti izvrsni ili makar težiti izvrsnosti u svemu što radimo, pogotovo sad kad svjedočimo resetu koji zahvaća sve pore društva i mijenja način na koji razmišljamo, radimo i stvaramo. To znači da trebamo imati jasno definirane kompetencije svih razina stručnjaka i da moramo raditi na ugledu struke kojoj izvrsnost treba biti 'srednje ime', kako bismo zadržali relevantnost i utjecaj. Upravo su to aktivnosti na koje ću sa svojim timom u narednom razdoblju staviti najveći naglasak, u želji da HUOJ ponovno postane platforma za razmjenu znanja i iskustva svih kolega koji se bave odnosima s javnošću - izjavio je Mario Aunedi Medek.

Ujedno je zahvalio dosadašnjoj predsjednici HUOJ-a prof. dr. sc. Ani Tkalac Verčič na značajnom doprinosu i znatnim unapređenjima u razvoju udruge.

- Kad smo prije tri godine preuzeli vođenje Hrvatske udruge za odnose s javnošću, imali smo vrlo ambiciozne ciljeve. Već na samom početku našeg mandata ukinuta je višegodišnja štetna zabrana angažmana agencija za odnose s javnošću u državnim institucijama. Na projektima koje smo najavili, poput redefiniranja naše godišnje konferencije i novih mrežnih stranica udruge vrijedno smo radili i ostvarili ih. Udrugu predajemo novoj upravi u teškim okolnostima pandemije. Vjerujemo da su spremni za izazove koji ih čekaju i da će HUOJ-u donijeti neku novu energiju - izjavila je prof. dr. sc. Ana Tkalac Verčič, još uvijek aktualna predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Mario Aunedi Medek direktor je i partner u agenciji Media Val, specijaliziranoj za komunikacijski menadžment, s gotovo dvadeset godina iskustva u odnosima s javnošću tijekom kojih je upravljao komunikacijama vodećih domaćih i međunarodnih kompanija iz različitih industrija te vodio nekoliko nagrađivanih komunikacijskih projekata. Na mjesto zamjenice predsjednika HUOJ-a izabrana je Marina Bolanča, direktorica agencije Abeceda komunikacije, a udrugom će uz njih upravljati i članice Upravnog odbora Andrea Čović Vidović, Željka Martinović i Melita Pavlek. Izbori su održani i za Nadzorni odbor čiji su novi članovi Marina Čulić Fischer, Ermina Duraj, Mario Petrović, Martina Pintarić i Ivana Tavra, kao i za Sud časti u kojem će djelovati Ljudmila Bratko Gašpić, Sanda Kuhtić Nalis, Katarina Leko, Alemka Lisinski i Zdeslav Milas. Novo vodstvo dobila je i Dalmatinska podružnica udruge koju će voditi Vlatka Vučić Marasović, dok je nova predsjednica Primorsko-istarske podružnice postala Ermina Duraj.

Tagovi: Mario Aunedi Medek, Ivana Tavra, Andrea Čović Vidović, Željka Martinović, Melita Pavlek, Ana Tkalac Verčič, Hrvatska udruga za odnose s javnošću, Marina Bolanča, Abeceda komunikacije, Mario Petrović, Millenium
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE