GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mario Rendulić ušao u Izvršni odbor SRCIC-a

Mario Rendulić ušao u Izvršni odbor SRCIC-a
KINA-HRVATSKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2019 / 09:52
Autor: SEEbiz

XIAN - Predsjednik Kineske jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA) Mario Rendulić ušao je u Izvršni odbor Međunarodne komore zemalja Puta svile (Silk Road Chamber of International Commerce, SRCIC).

Četvrti godišnji summit poslovnog puta svile održava se u kineskom gradu Xian. To je trenutna lokacija Tajništva SRCIC-a. 

Summit se osvrnuo na prve četiri godine zajedničkog rada Komore međunarodne trgovine na putu svile (SRCIC) koja trenutno okuplja 218 organizacijskih članica iz 82 države: nacionalne gospodarske komore, poslovna udruženja i druge važne međunarodne poslovne platforme.

SRCIC, koji djeluje kao most između vlada i poduzeća, na ovom godišnjem skupu ocijenio je rad svojih organizacijskih članova, konkretne rezultate Inicijative pojasa i cesta (BRI) i trenutne izazove u globalnoj ekonomiji, uključujući trgovinski jednostranost i protekcionizam, povećana ekonomska nestabilnost, klimatske promjene i drugo.

Članovi organizacije su ponovno imenovali Lu Jianzhonga, na novi mandat na dužnosti predsjednika SRCIC-a. Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatske, primio je nagradu SRCIC za životno djelo za svoj doprinos od uspostave SRCIC-a i za ulogu višeg savjetnika.

Iz CSEBA-e poručuju kako je izbor Maria Rendulića u Izvršni odbor SRCIC-a dokaz kako je prepoznat rad CSEBA-e na promociji SRCIC-a i Inicijative pojasa i puta te konkretne rezultate u uspostavljanju poslovnih veza između Kine, Hrvatske i regije jugoistočne Europe

Silk Road Chamber of International Commerce organizacija je koja povezuje stotinjak gospodarskih komora na Putu svile, a čiji je i CSEBA punopravni član od kraja 2017. godine. To je prva neprofitna i nevladina međunarodna poslovna konfederacija nazvana po Putu svile.

Tagovi: Mario Rendulić, Silk Road Chamber of International Commerce, SRCIC, CSEBA
PROČITAJ I OVO
EMA neće odobriti Sputnjik V ove godine
ZABRANE
EMA neće odobriti Sputnjik V ove godine
ZAGREB – Europska agencija za lijekove (EMA) odluku o odobrenju Sputnjika V, ruskog cjepiva protiv koronavirusa, donijet će najranije u prvom kvartalu 2022. jer još uvijek nema dovoljno podataka, rekao je u četvrtak izvor upućen u to pitanje.
Tvrtka Šestan-Busch sklopila novi posao na sajmu u Parizu
POSLOVI
Tvrtka Šestan-Busch sklopila novi posao na sajmu u Parizu
PARIZ - Na najvećem međunarodnom sajmu domovinske sigurnosti i vojno-policijske opreme Milipol 2021., koji se od 19. do 22. listopada održava u Parizu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore zajednički su nastupile i hrvatske tvrtke HS Produkt, Šestan-Busch, Agencija Alan, P-mtč, Klaster konkurentnosti obrambene industrije, a na hrvatskom je štandu svoje proizvode predstavila i tvrtka Odjeća.
FlixMobility preuzeo Greyhound
AKVIZICIJE
FlixMobility preuzeo Greyhound
ZAGREB – Globalni pružatelj mobilnosti, FlixMobility grupa kojoj pripadaju brendovi FlixBus i FlixTrain, objavljuju kupovinu Greyhound Lines, Inc. (˝Greyhound˝), najveće međunarodne autobusne kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama, od FirstGroup plc.
Vlada odlučila: Mali proizvođači jakih alkoholnih pića oslobođeni trošarina
ALKOHOL
Vlada odlučila: Mali proizvođači jakih alkoholnih pića oslobođeni trošarina
ZAGREB - Vlada je sa sjednice u četvrtak u Sabor poslala prijedlog izmjena zakona o trošarinama kojima se provodi njegovo daljnje usklađivanje s pravnom stečevinom EU-a, a najznačajnija predložena izmjena odnosi se na oslobađanje od obaveze plaćanja trošarina za male proizvođače jakih alkoholnih pića.
HT Mostar i Ericsson Nikola Tesla potpisali ugovore vrijedne više od 31 milijun kuna
POSLOVI
HT Mostar i Ericsson Nikola Tesla potpisali ugovore vrijedne više od 31 milijun kuna
MOSTAR - Predsjednik Uprave HT-a Mostar Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević potpisali su u srijedu ugovore ukupne vrijednosti iznad 31 milijun kuna za nadogradnju i proširenje 4G mreže, što će omogućiti veće brzine prijenosa podataka i omogućavanje novu usluga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE