GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marta Bulhak preuzima vodstvo kompanije Heineken Hrvatska

Marta Bulhak preuzima vodstvo kompanije Heineken Hrvatska
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2020 / 10:16
Autor: SEEbiz
KARLOVAC – Heineken je na čelo svoje operativne kompanije u Hrvatskoj imenovao Martu Bulhak.

Nova predsjednica Uprave je na ovoj poziciji od listopada zamijenila Odina Goedharta koji se, nakon 25 uspješnih godina provedenih u Heinekenu, odlučio vratiti u Nizozemsku i nastaviti karijeru izvan kompanije. 

Odin Goedhart je tijekom svoje dugogodišnje karijere unutar kompanije bio izrazito fokusiran na ljude, na provedbu organizacijskih promjena i agilnog načina rada te omogućavanje održivog rasta poslovanja. Nakon značajnih postignuća ostvarenih u Ujedinjenom Kraljevstvu te tržištima Istočne i Srednje Europe, krajem 2018. godine preuzeo je vodstvo kompanije HEINEKEN Hrvatska. Zajedno s lokalnim menadžment timom uspio je mobilizirati cijelu organizaciju prema održivosti i rastu, dok je u izazovnom razdoblju pandemije koronovirusa jasno stavio naglasak na sigurnost i zdravlje zaposlenika uz očuvanje kontinuiteta uspješnog poslovanja agilnim pristupom u svim segmentima.

Prije dolaska u HEINEKEN Hrvatska, nova predsjednica Uprave Marta Bulhak bila je glavna direktorica za Europe Export i Global Duty Free (EE&GDF) u središnjici HEINEKENA u Amsterdamu gdje je bila odgovorna za izvoz na području Europe te globalno poslovanje u bescarinskim zonama.

Nakon što se kompaniji i Grupi Zywiec u Poljskoj pridružila 1997. godine te obnašala nekoliko pozicija u različitim funkcijama, uključujući menadžericu riznice i direktoricu Lanca opskrbe pivovare Warka, 2006. godine Marta je imenovana direktoricom Ljudskih resursa Grupe Zywiec.

Šest godina kasnije postaje dio globalnog HEINEKENOVOG tima za ljudske resurse u Amsterdamu gdje je radila na nekoliko pozicija, uključujući i onu više HR direktorice za Europu. Od 2018. Marta Bulhak je kao direktorica HEINEKEN EE&GDF unapređivala rast poslovanja na svim tržištima na kojima je HEINEKEN prisutan, ubrzavala digitalni razvoj, razvijala održive poslovne modele te utvrđivala temelje budućeg uspjeha. Posebno je uspješno vodila kompaniju kroz krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa, boreći se s poremećajima na europskom HoReCa tržištu.

Kao predsjednica Uprave, Marta Bulhak će voditi poslovanje u Hrvatskoj s naglaskom na daljnje jačanje odnosa s potrošačima i kupcima te fokusom na rast udjela na tržištu, snažniji portfelj brendova i daljnji razvoj agilnog načina rada.

Tagovi: Marta Bulhak, Heineken Hrvatska, Grupa Zywiec, pivovara Warka, Heineken
PROČITAJ I OVO
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
RAST
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
ZAGREB – Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prva tri mjeseca 2024. godine.
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE