GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Maslinovo ulje Vergal osvojio zlatnu medalju na prestižnom natjecanju u New Yorku

Maslinovo ulje Vergal osvojio zlatnu medalju na prestižnom natjecanju u New Yorku
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2021 / 09:58
Autor: SEEbiz
NOVIGRAD - Ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal Frantoio, novigradske hotelijerske kompanije Aminess, po treći puta, proglašeno je jednim od najboljih svjetskih ulja te je osvojilo zlatnu medalju u kategoriji monokultivarnih ulja blage voćnosti na prestižnom natjecanju The New York International Olive Oil Competition u New Yorku.

Riječ je o najvećem i jednom od najcjenjenijih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete maslinovih ulja u svijetu, na kojem je ove godine prezentirano 1171 ulje iz 28 zemalja svijeta, dok njih 105 su hrvatskih proizvođača ulja. Kvalitetu Vergal maslinovog ulja osjenjivao je sudački panel sačinjen od 21 stručnjaka iz 13 zemalja.

„Izuzetno smo ponosni što je naše maslinovo ulje Vergal i ove godine, već treći puta, prepoznato od strane struke te što se nalazi u društvu najboljih svjetskih ulja. Ova prestižna nagrada, kao i mnoge druge koje smo osvojili potvrđuju kvalitetu Vergala i pozicionira ga na sam vrh svjetske klase maslinovih ulja“, izjavio je Alen Fiala, voditelj brenda Vergal u Aminessu.

Maslinovo ulje Vergal dolazi iz vlastite proizvodnje Aminess hotela i kampova koji već više od 15 godina ulažu u kvalitetno uzgajanje sortnih ulja Frantoio, Leccino, Pendolino i Istarska bjelica te proizvodi ulja Frantoio, Leccino i Vergal Blend. Maslinici se nalaze u neposrednoj blizini mora, što maksimalno pogoduje plodu masline i kvaliteti ulja. Godišnje se ubere i preradi 50 tona plodova masline te se proizvede oko 5.000 litara ulja.

Maslinovom ulju Vergal u lipnju 2020. godine redizajnirana je etiketa i ambalaža za što je osvojilo dvije prestižne nagrade na Le forme dell’ olio natjecanju u Milanu - zlatnu medalju za liniju proizvoda Frantoio, Leccino i Vergal Blend te srebrnu medalju za bocu s kutijom. Nagrada za dizajn nadovezuje se na cijeli niz međunarodnih nagrada i priznanja.

Posebno se ističu zlatne medalje za Vergal Frantoio kao jedno od najboljih svjetskih ulja u 2018. i 2019. godini, osvojena na prestižnom natjecanju u ocjenjivanju kvalitete ulja The New York International Olive Oil Competition u New Yorku, kao i nagrade u sklopu Međunarodnog natjecanja svjetskih jestivih ulja koju dodjeljuje L’Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles (AVPA) održanog u Parizu 2020. godine. Kontinuiranu kvalitetu proizvoda potvrđuje i činjenica da je renomirani svjetski vodič najkvalitetnijih maslinovih ulja Flos Olei, prošle godine Vergal uvrstio na svoju listu po sedmi put.

Tagovi: maslinovo ulje Vergal, Aminess, The New York International Olive Oil Competition, Alen Fiala
PROČITAJ I OVO
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE