GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

McDonalds u potpunosti napušta tržište Rusije

McDonalds u potpunosti napušta tržište Rusije
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2022 / 16:13
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Nakon više od tri desetljeća prisustva na ruskom tržištu, McDonalds je priopćio kako nastoji u potpunosti napustiti Rusiju te da će tim povodom prodati sve kapacitete koje posjeduje u ovoj državi.

Zbog ruske invazije na Ukrajinu, brojne multinacionalne kompanije su od kraja veljače privremeno obustavile poslovanje u Ruskoj Federaciji.

Jedna od tih kompanija bio je i McDonalds iz kojeg su početkom ožujka priopćili kako će privremeno obustaviti poslovanje u Rusiji do okončanja rata u Ukrajini.

Međutim, uzevši u obzir tok rata, ali i sve veći pritisak kako zaposlenih tako i aktivista, McDonald's je donio odluku o potpunom povlačenju.

"Ovo je komplicirano pitanje bez presedana i s dubokim posljedicama", rekao je izvršni direktor McDonald'sa u poruci koju je uputio zaposlenima, piše New York Times.

Naglasio je kako je namoguće zanemariti humanitarnu krizu izazvanu ratom u Ukrajini.

"Neki bi mogli tvrditi da je obezbjeđivanje pristupa hrani i nastavak zapošljavanja desetina tisuća građana sigurno dobra i ispravna stvar. Međutim, nemoguće je zanemariti humanitarnu krizu izazvanu ratom u Ukrajini. Nemoguće je očekivati da zlatni luk (simbol kompanije op.a.) predstavlja istu nadu i obećanje koje nas je dovelo do ulaska na rusko tržište prije 32 godine", rekao je direktor.

Tagovi: McDonalds, Rusija
PROČITAJ I OVO
Vindija ususret sezoni osnažila vozni park novim distributivnim vozilima
VOZNI PARK
Vindija ususret sezoni osnažila vozni park novim distributivnim vozilima
VARAŽDIN – Vodeća prehrambena kompanija u zemlji, varaždinska Vindija, nedavnom je investicijom obnovila vozni park s ukupno 25 distributivnih vozila renomiranih proizvođača.
Ivan Ostojić novi član Uprave Podravke
KARIJERE
Ivan Ostojić novi član Uprave Podravke
KOPRIVNICA - S 1. srpnja Uprava Podravke dobila je petog člana - Ivana Ostojića koji se tako pridružio trenutnoj Upravi koju čine Martina Dalić kao predsjednica te Davor Doko, Ljiljana Šapina i Milan Tadić kao članovi Uprave.
Dionice Mitsuija i Mitsubishija potonule nakon izjave Medvedeva
PAD
Dionice Mitsuija i Mitsubishija potonule nakon izjave Medvedeva
MOSKVA - Dionice japanskih kompanija Mitsui i Mitsubishi, koje su dioničari projekta ukapljenog prirodnog plina (TPG) Sahalin-2, pale su danas nakon što je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev zaprijetio Japanu da neće imati rusku naftu i plin.
Vjesnik d.d. ide u likvidaciju
LIKVIDACIJA
Vjesnik d.d. ide u likvidaciju
ZAGREB - Glavna skupština Vjesnika d.d., tiskare u većinskom državnom vlasništvu, u utorak je donijela odluku o prestanku tog društva nad kojim se pokreće postupak redovne likvidacije, te da se cjelokupni gubitak prošle godine od 7,76 milijuna kuna ‘’prenese u sljedeće razdoblje’’.
DUTB zaustavio prodaju dionica Cinkarne Celje
POTEZI
DUTB zaustavio prodaju dionica Cinkarne Celje
LJUBLJANA - DUTB je nakon sjednice Upravnog odbora u ponedjeljak priopćio da prodaja postojećeg paketa dionica Cinkarne Celje u sadašnjim uvjetima i okolnostima smatra neprikladnom. Stoga su odlučili obustaviti postupak prodaje i zaključiti ga bez odabira ponuditelja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE