GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medak: Iživljavaju se na nama, pripremamo ustavnu tužbu

Medak: Iživljavaju se na nama, pripremamo ustavnu tužbu
OGORČENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2020 / 21:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nacionalni stožer civilne zaštite danas je predstavio nove koje stupaju na snagu od subote u ponoć: obustavlja se rad noćnih klubova, a drugi ugostiteljski objekti mogu raditi do 22 sata. Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak za N1 je poručio da se osjeća prevareno i izigrano.

“Prije svega osjećam se prevareno i izigrano jer smo išli s tim da prihvatimo mjere četiri metra kvadratna po osobi, razmak između stolova tri metra i sve ostalo što su nam nametnuli kako ne bi bilo dodatnih ograničenja ni zatvaranja.

I onda se oni u jednom trenutku iživljavaju i cipelare nas dok niti jedna znanstvena studija na razini Austrije, Njemačke i Španjolske koje vode statističke podatke ne utvrđuje da se ljudi zaražavaju kod nas.

Jako mali broj ugostiteljskih radnika je zaražen”, kazao je Medak.

Poručio je kako će tražiti obeštećenje od države, a ako se to ne ispuni, pripremaju kolektivnu tužbu.

“Imamo situaciju da smo ostali na vjetrometini, zatvara nas se bez oštećenja što je suprotno ustavu RH. Ustav RH kaže da smo svi ravnopravni na razini države i da imamo pravo na rad neovisno o tim situacijama, a ako nas ograniče, država nas mora obeštetiti.

To su napravile i Njemačka i Austrija i druge zemlje, obeštetili su ugostitelje. Mi očekujemo obeštećenje inače idemo s tužbom prema državi.

Radimo kolektivnu tužbu i tužit ćemo ih ako nas se ne obešteti. Pripremamo kolektivnu tužbu, to će trajati više godina, trebat će barem tri mjeseca da se digne tužba”, poručio je Marin Medak za N1.

Tagovi: Marin Medak, ugostitelji, Nacionalna udruga ugostitelja
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE