GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medikol grupa i VAMED strateški partneri u realizaciji Specijalne onkološke bolnice MCM

Medikol grupa i VAMED strateški partneri u realizaciji Specijalne onkološke bolnice MCM
PARTNERSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2023 / 14:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - MEDIKOL grupa d.o.o. (Medikol) i austrijska kompanija VAMED Standortentwicklung und Engineering GmbH (Vamed) potpisali su danas Memorandum o razumijevanju i strateškom partnerstvu u realizaciji projekta Specijalne onkološke bolnice – Medicinski centar Medikol (MCM).

Današnjem potpisivanju Memoranduma o razumijevanju u realizaciji ovog velikog projekta prethodila je trogodišnja poslovna suradnja na njegovoj pripremi. Odlukom Vlade RH od 15. lipnja 2023. Specijalna onkološka bolnica - MCM proglašena je Strateškim investicijskim projektom koji će doprinijeti boljoj dostupnosti najkvalitetnije zdravstvene usluge u liječenju karcinoma za sve hrvatske građane, s ciljem povećanja kvalitete života i smanjenja stope mortaliteta koja je u Hrvatskoj veća od prosjeka Europske unije. Projekt je razvijen u skladu sa strateškim dokumentima Republike Hrvatske – Nacionalnim strateškim okvirom protiv raka do 2030. i Europske unije – Europskim planom za borbu protiv raka. Projekt Specijalne onkološke bolnice - MCM doprinijet će jačanju konkurentnosti hrvatskog zdravstva, a Zagreb i Hrvatsku uvrstiti na kartu prepoznatljivih i razvijenih zdravstvenih destinacija s vrhunskom kvalitetom dijagnostike i liječenja onkoloških bolesti. Kapitalna ulaganja u zdravstvo kroz ovaj projekt u iznosu preko 77 milijuna Eura, koja će se financirati vlastitim sredstvima i kreditnim izvorima, značajna su sama po sebi i iskorak su u bolje zdravstvo kroz sinergiju javnog i privatnog, što je model razvoja zdravstva u većini zemalja Europske unije.

Dr. Markus Bolhar – Nordenkampf, izvršni Direktor VAMED-a:
Današnjim potpisivanjem Memoranduma potvrdili smo partnerstvo VAMED-a i MEDIKOL-a u realizaciji MCM projekta nakon višegodišnjih zajedničkih priprema. U MEDIKOL-u smo prepoznali pouzdanog partnera i suradnika, a u MCM projektu pozitivan iskorak u razvoju zdravstvenog sustava Hrvatske. Zadovoljstvo nam je i čast biti partner u ovako značajnom projektu.

Ivan Rajković, predsjednik Uprave MEDIKOL-a:
Ponosni smo na današnje potpisivanje Memoranduma s VAMED-om i strateško partnerstvo koje potvrđujemo. Za nas je VAMED, sa svojim internacionalnim iskustvom, znanjem u razvoju, izgradnji i upravljanju zdravstvenim projektima, najbolji mogući partner za realizaciju ključnog razvojnog projekta MEDIKOL-a. Specijalna onkološka bolnica - MCM, svojom veličinom, sadržajem, tehničkim dostignućima te vrhunskim kadrovima koje će zapošljavati, nije samo najznačajniji iskorak u razvoju MEDIKOL-a, već će imati i značajan pozitivan utjecaj na bolji zdravstveni standard u liječenju karcinoma u Hrvatskoj na korist i dobrobit svih naših građana, kao i onih iz susjednih zemalja.

Tagovi: Medikol grupa, VAMED, SpecijalnA onkološkA bolnicA MCM, Medikol
PROČITAJ I OVO
Carwiz rent a car je Franšiza godine 2023.
PRIZNANJA
Carwiz rent a car je Franšiza godine 2023.
ZAGREB – CARWIZ rent a car je Franšiza godine 2023. Ujedno, CARWIZ rent a car je na svečanosti dodjele jedinstvenih franšiznih nagrada na hrvatskom i regionalnom tržištu, Franchise Brand Leader Award 2023, proglašen i najboljom hrvatskom izvoznom franšizom te dobitnikom nagrade za najveći izvozni iskorak.
Mercator-S postao prvi zeleni trgovinski lanac u Srbiji
NOVI ISKORAK
Mercator-S postao prvi zeleni trgovinski lanac u Srbiji
BEOGRAD – Mercator-S se u cilju održivog poslovanja i zaštite životne sredine odlučio ka značajnom iskoraku – postao je prvi „zeleni“ trgovinski lanac u Srbiji, što znači da koristi električnu energiju Elektroprivrede Srbije koja je u potpunosti dobijena iz obnovljivih izvora.
Marijana Knežević Tudić nova je predsjednica Uprave Kraša
KARIJERE
Marijana Knežević Tudić nova je predsjednica Uprave Kraša
ZAGREB – Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora imenovana je nova predsjednica Uprave Kraša Marijana Knežević Tudić koja će od 20. lipnja preuzeti tu funkciju.
Pivac zainteresiran za preuzimanje Celjskih mesnina
AKVIZICIJE
Pivac zainteresiran za preuzimanje Celjskih mesnina
CELJE - Hrvatska tvrtka Mesna industrija Braća Pivac najozbiljniji je kandidat za novog vlasnika Celjskih mesnina.
AD Plastik: Novi poslovi za europsko tržište vrijedni 9,2 milijuna eura
POSLOVI
AD Plastik: Novi poslovi za europsko tržište vrijedni 9,2 milijuna eura
SOLIN - AD Plastik Grupa u petak je izvijestila da je ugovorila nove poslove za europsko tržište s očekivanim prihodima od 9,2 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE