GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medikolu akreditacija znanstvene ustanove

Medikolu akreditacija znanstvene ustanove
PRESTIŽNI STATUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2023 / 12:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Poliklinika Medikol dobila je prestižni status ustanove za obavljanje znanstvene djelatnosti u području biomedicine i zdravstva te je u tijeku službeni upis u Registar znanstvenih organizacija.

Akreditacija je rezultat dugogodišnjeg rada i pripreme opsežne dokumentacije temeljito provjerene od strane Agencije za znanost i visoko obrazovanje te predstavlja potvrdu spremnosti i kvalitete Poliklinike Medikol, najveće privatne zdravstvene ustanove u Hrvatskoj, za provođenje znanstvenih istraživanja.

Više od 15 godina Poliklinika Medikol je nastavna baza sveučilišta i veleučilišta u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku. Osim toga, tvrtka Philips, vodeći svjetski proizvođač zdravstvene tehnologije, nakon desetljeća zajedničke suradnje, proglasila je Medikol svojim referentnim centrom PET/CT dijagnostike za zemlje srednje i istočne Europe.

Dobivanje dopusnice Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno, statusa znanstvene ustanove nije iznenađenje s obzirom da Poliklinika Medikol kontinuirano sudjeluje u provođenju nekoliko aktualnih znanstvenih projekata.

„Dobiveni status znanstvene ustanove, koji ima svega nekoliko privatnih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, Poliklinici Medikol omogućit će prijavu i sudjelovanje u projektima Ministarstva znanosti i obrazovanja u Hrvatskoj, kao i u EU projektima koji se kontinuirano raspisuju za različita znanstvena polja i teme, a u kojima je poželjna suradnja više znanstvenih institucija. Naša posvećenost izvrsnosti u području pružanja zdravstvenih usluga, ali i u medicinskom istraživanju te praksi prepoznata je i potvrđena ovom akreditacijom. Poliklinika Medikol već planira daljnju suradnju s medicinskim fakultetima u RH sada i kao znanstveno-nastavna ustanova te ćemo i na taj način pridonijeti razvoju i edukaciji mladih liječnika i medicinskih sestara i njihovom ostanku u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske“, izjavio je dr. sc. Dino Pavičić, predstojnik pulmološkog odijela i predsjednik stručnog vijeća poliklinike Medikol.

U području istraživanja i znanosti Poliklinika Medikol prisutna je od 2007. godine, kada je u partnerstvu s Institutom Ruđer Bošković osnovala zajedničku tvrtku „Ruđer Medikol Ciklotron d.o.o“, koja je jedini regionalni proizvođač radiofarmaceutike neophodne za dijagnostiku PET/CT uređajima, čime je prekinuta dotadašnja ovisnost o uvozu i stvoren hrvatski proizvod koji se izvozi na tržišta regije. Znanstvenici te tvrtke publicirali su dosad više od 40 znanstvenih radova, od kojih mnoge u prestižnim i najviše rangiranim inozemnim časopisima koji imaju visok "impact factor" i najvišu razinu citiranosti, a zdravstveni stručnjaci Poliklinike Medikol sveukupno su objavili više od 700 različitih stručnih radova i publikacija.

Tagovi: Medikol, znanstvena ustanova, Dino Pavičić
PROČITAJ I OVO
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
DIVIDENDA
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
PODGORICA - Akcionari Crnogorskog Telekoma trebalo bi da na redovnoj Skupštini 5. juna razmatraju predlog odluke o raspodjeli dobiti za prošlu godinu, kojom se predlaže isplata dividende u iznosu od 5,56 miliona EUR, odnosno 12 centi bruto po akciji.
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
ZABRANE
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
TEL AVIV - Vlada izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u nedjelju je odlučila zaustaviti rad Al Jazeere u Izraelu dok traje rat u Gazi, tvrdeći da ta katarska medijska kuća prijeti nacionalnoj sigurnosti.
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
POSIPANJE PEPELOM
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
RIJEKA - Zračna luka Rijeka spremna je vratiti cijene korištenja parkinga za komercijalne svrhe na staro, ali pritom ima dva uvjeta.
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
PONUDA
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
ZAGREB - Hrvatski brodar Tankerska plovidba planira dati ponudu za dobrovoljno preuzimanje udjela od 35,49 posto koji već ne posjeduje u uvrštenom partneru Atlantskoj plovidbi, priopćilo je odvjetničko društvo koje zastupa Tankersku u transakciji.
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE