GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mercator Grupa ostvarila rast prihoda i smanjila dug

Mercator Grupa ostvarila rast prihoda i smanjila dug
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 20:16
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Prihodi Grupe Mercator u prvih devet mjeseci 2020. porasli su za 2,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dosegnuvši 1,6 milijardi eura.

Prihodi Grupe Mercator u osnovnoj maloprodaji porasli su za 3,9%, dosegnuvši 1,3 milijarde eura, dok je normalizirani EBITDA u istom razdoblju iznosio 126,3 milijuna eura. Grupa Mercator uspjela je smanjiti omjer između neto financijskog duga i normalizirane EBITDA-e, za dodatnih 11,6%.

S tim u vezi, predsjednik Uprave Mercator Grupe Tomislav Čizmić istaknuo je:

„Odgovornom i pravodobnom pripremom za krizu uzrokovanu virusom Corona, a posebno sustavnom prilagodbom svim trenutnim izazovima, Mercator Group uspjela je razvoj tvrtke. U posljednjih devet mjeseci Mercator je nastavio ostvarivati sve najvažnije poslovne i strateške ciljeve, a najvažnije je da smo u tom razdoblju pružali neprekinutu i široku ponudu. "

Odnos između neto financijskog duga i normaliziranog EBITDA-e, koji je u istom razdoblju prošle godine iznosio 6,0, značajno se poboljšao. Od 30. rujna 2020. taj je omjer 5,3, što predstavlja poboljšanje od 11,6%.

Bez obzira na trajnu krizu virusa Corona, Grupa Mercator nastavlja sve aktivnosti ključne za njezin daljnji i dugoročni razvoj. S tim u vezi, nastavak projekta izgradnje novog logističko-distribucijskog centra i širenje maloprodajne mreže u cijeloj regiji glavni su prioriteti tvrtke.

Foto: Nemanja Maraš

Tagovi: Mercator Grupa, Mercator, Tomislav Čizmić, Fortenova grupa, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
HUP raspisuje izbore za sva ključna tijela
IZBORI
HUP raspisuje izbore za sva ključna tijela
ZAGREB - Vijeće članova HUP-a u petak je odlučilo raspisati izbore za sva ključna tijela Hrvatske udruge poslodavaca - predsjednika, Izvršni i Nadzorni odbor, "koji će se provesti prema najvišim mogućim demokratskim standardima, transparentno i u skladu s pozitivnim promjenama kroz koje HUP prolazi", priopćeno je iz HUP-a.
Kina i digitalni odjel poduprli Siemensove kvartalne rezultate
DOBRE BROJKE
Kina i digitalni odjel poduprli Siemensove kvartalne rezultate
BERLIN - Njemački inženjerski konglomerat Siemens preliminarno je izvijestio o dobrim rezultatima digitalnog odjela i "značajnom" rastu u Kini u prvom fiskalnom tromjesečju, najavivši izmjenu procjena za cijelu fiskalnu 2021. godinu.
Rogaška postala nova vlasnica Medijskih toplica
TURIZAM
Rogaška postala nova vlasnica Medijskih toplica
LJUBLJANA - Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja prodaje, tvrtka Medijske toplice u stečaju dobila je novog vlasnika. Stečajni upravitelj lječilišta Igor Bončina rekao je danas da je slatinska tvrtka Hoteli in turizem Rogaška u četvrtak platila otkupnu cijenu. Nije mogao reći koje planove ima novi vlasnik lječilišta.
Zračne luke Istanbul i Charles de Gaulle prve po broju putnika u 2020.
PUTNICI
Zračne luke Istanbul i Charles de Gaulle prve po broju putnika u 2020.
LONDON - Zračne luke u svijetu su 2020. zbog pandemije i ograničenja putovanja zabilježile godišnji pad broja putnika između 70 i 80 posto, no neke su imale i manji pad te su rasle na ljestvici, poput primjerice najveće ruske zračne luke Šeremetjevo koja je s 8. skočila na 5. mjesto najprometnijih luka u Europi.
Dalekovod: Trajanje Fonda Inspirio FGS produljeno za šest mjeseci
PRODULJENJE
Dalekovod: Trajanje Fonda Inspirio FGS produljeno za šest mjeseci
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je danas zaprimio obavijest Konsolidatora iz koje proizlazi da je Povjerenički odbor Fonda na sjednici održanoj dana 19. siječnja 2021. godine donio odluku o produljenju trajanja Fonda za narednih šest mjeseci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE