GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mercator i Ljubljanske mlekarne traže rješenje spora

Mercator i Ljubljanske mlekarne traže rješenje spora
RAZGOVORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2023 / 08:28
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Uprave Mercatora i Ljubljanskih mlekarni dogovorile su na jučerašnjem sastanku iznalaženje rješenja koja će kupcima osigurati nesmetanu i konkurentnu ponudu proizvoda, priopćeno je iz dviju kompanija.

Ljubljanske mlekarne prekinule su prije nekoliko dana isporuke Mercatoru jer Mercator nije pristao na poskupljenje mlijeka.

Uprava, predvođena direktorom Ljubljanskih mlekarni Tomažem Žnidaričem i predsjednikom Mercatorove uprave Tomislavom Čizmićem, potvrdila je da su za tvrtku važni poslovni partneri. Zaključak radnog sastanka bio je da će pronaći rješenja koja će osigurati neometanu i konkurentnu opskrbu proizvoda zajedničkim kupcima, napisali su u zajedničkom priopćenju za javnost.

Ljubljanske mlekarne su kao razlog nedavne obustave isporuke proizvoda Mercatoru navele neslaganje cijena.

“Partner nije prihvatio povećanje veleprodajnih cijena najavljeno početkom studenog, ali je unatoč tome podigao cijenu proizvoda na polici”, sažeo je prije nekoliko dana njihove izjave na portalu N1. Ujedno su iz tvrtke dodali kako "vjeruju da će se dogovoriti" te da će do tada njihovi proizvodi biti dostupni i kod svih ostalih trgovaca.

Iz Mercatora su u ponedjeljak za STA pojasnili da im je francuska multinacionalna kompanija Lactalis, pod čijim su okriljem Ljubljanske mlekarne, u posljednjih godinu dana poslala 20 različitih cjenika. zahtjeva za povećanje cijena svojih proizvoda, pri čemu poskupljenja dosežu i do 74 posto na godišnjoj razini.

“Uvijek su sve tvrdnje potkrijepili prijetnjom obustave isporuke robe”, istaknuli su. Za posljednju Mercator je ocijenio da je poskupljenje neutemeljeno, i to zbog usporavanja odn pada cijena osnovnih sirovina i zato što nijedan drugi proizvođač mliječnih proizvoda u Sloveniji nije najavio odn zahtijevala povećanja cijena.

Dodali su da su prihvatili 19 Lactalisovih zahtjeva, ali nisu sve izravno pretočili u povećanje maloprodajnih cijena jer su željeli osigurati dostupnost proizvoda i zadržati konkurentne cijene za kupce. "Zbog toga je Mercator prošle godine značajno smanjio maržu i čak 19,6 posto zahtjeva za poskupljenjem nije prebacio na maloprodajne cijene", ističu.

Ustvrdili su da Lactalis nakon obustave opskrbe nije želio niti pokušao postići dogovor, te da Lactalisovi nedavni postupci "bitno odstupaju od davno utvrđenih, profesionalnih i tržišnih zakonitosti koje vrijede u poslovnom okruženju".

Ujedno su uvjeravali da su proveli niz mjera kako bi svojim kupcima što prije osigurali proizvode Ljubljanskih mlekarni po konkurentnim cijenama te pitali je li ponašanje Lactalisa u skladu s činjenicom da Ljubljanske mlekarne imaju dominantan položaj na Slovensko tržište.sa slovenskim zakonodavstvom.

Tagovi: Mercator, Ljubljanske mlekarne
PROČITAJ I OVO
Benetton u velikim financijskim problemima
GUBICI
Benetton u velikim financijskim problemima
TREVISO - Benetton niže gubitke pa obitelj osnivača priprema preustroj poslovanja i financijsku injekciju od 260 milijuna eura, rekla su dva upućena izvora.
T-Mobile preuzima bežično poslovanje US Cellulara za 4,4 milijarde dolara
AKVIZICIJE
T-Mobile preuzima bežično poslovanje US Cellulara za 4,4 milijarde dolara
NEW YORK - T-Mobile će kupiti gotovo sve bežične operacije regionalnog operatera United States Cellular u ugovoru procijenjenom na 4,4 milijarde dolara, priopćio je u utorak telekomunikacijski div.
Mađarski logistički div započeo godinu solidnim rastom prihoda
SOLIDNO
Mađarski logistički div započeo godinu solidnim rastom prihoda
BEOGRAD - Waberer's Grupa (Waberer's Group), vodeći pružalac usluga složene logistike u Mađarskoj i jedna od vodećih kompanija na mađarskoj berzi, sa ponosom je objavila značajno povećanje prihoda u prvom kvartalu 2024.
Otvoreno pismo sindikata Vladi: Tko će odgovarati za propuste u procesu dokapitalizacije Petrokemije?
PROPUSTI
Otvoreno pismo sindikata Vladi: Tko će odgovarati za propuste u procesu dokapitalizacije Petrokemije?
ZAGREB - Nakon dokapitalizacije u kojoj je, tvrde u sindikatu, država uplatila oko 12 milijua eura i potom pala s 45 na oko 20 posto vlasništva u Petrokemiji, Sindikat EKN je uputio otvoreno pismo Vladi i CERP-u u kojem zahtijeva „utvrđivanje odgovornosti i ispravljanje nedopustivnog propusta u procesu dokapitalizacije Petrokemije te žuran sastanak s ministrom poljoprivrede“
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
POSKUPLJENJA
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
ZAGREB - Telemach Hrvatska počeo je obavještavati korisnike da će od 1. srpnja ove godine primijeniti indeksnu klauzulu od 7,2 posto za povećanje iznosa mjesečnih naknada tarifnih paketa definiranih službenim cjenikom, potvrdili su u ponedjeljak Hini iz te telekom kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE