GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mercator u 2023. ostvario gubitak od 46,7 milijuna eura

Mercator u 2023. ostvario gubitak od 46,7 milijuna eura
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2024 / 07:56
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Jedna od ključnih tvrtki konglomerata Fortenova je Mercator.
U usporedbi s Konzumom, koji je lani povećao dobit za četiri posto, na nešto više od 18 milijuna eura, Mercator je godinu završio duboko u minusu. Kako je vidljivo iz nerevidiranih izvješća, gubitak je iznosio čak 46,7 milijuna eura. Prihodi od prodaje porasli su za četiri posto, što je manje od inflacije za hranu i bezalkoholna pića u Sloveniji (4,6 posto).

Mercator nije konkretno objasnio što je uzrokovalo tako visok gubitak. Kako su rekli, detalje će moći komentirati nakon objave godišnjeg izvješća na stranicama Ajpesa.

“No, svakako je istina da su 2023. godinu poslovanje ne samo Mercatora, nego cjelokupnog gospodarstva, obilježila vrlo visoka povećanja svih vrsta troškova – energije, usluga, rada... Mercator je u posljednje vrijeme uložio mnogo resurse u nagrađivanju zaposlenika i konkurentnosti na tržištu - smanjenje maloprodajnih cijena - što su primijetili i naši kupci", rekli su u Mercatoru.

Operativna dobit (EBIT) Mercatora prošle je godine iznosila nešto više od deset milijuna eura, što je dvije trećine manje nego godinu prije.
Tagovi: mercator, fortenova, konzum
PROČITAJ I OVO
Nestvarno visok gubitak Deutsche Bahna
GUBITAK
Nestvarno visok gubitak Deutsche Bahna
BERLIN - Deutsche Bahn u prvom je polugodištu zabilježio gubitak od 1,2 milijarde eura. Ovo razdoblje obilježili su štrajkovi i loši vremenski uvjeti. U istom razdoblju prošle godine gubitak je iznosio 71 milijun eura.
Maistra dobila 200 milijuna eura plavog i zelenog zajma od IFC-a
KREDITI
Maistra dobila 200 milijuna eura plavog i zelenog zajma od IFC-a
ZAGREB - Članica grupe Svjetske banke, International Financial Corporation (IFC), osigurala je za Maistra Hospitality Grupu plavi i zeleni zajam za održivost od 200 milijuna eura, istaknuvši da će to biti prekretnica koja će toj drugoj najvećoj turističkoj kompaniji u Hrvatskoj pomoći da poveća održivost svojeg portfelja i započne novo doba održivog turizma.
Fantastičan rezultat Dalekovoda u prvom polugodištu
SJAJNE BROJKE
Fantastičan rezultat Dalekovoda u prvom polugodištu
ZAGREB - Dalekovod je u prvih šest mjeseci 2024. ostvario 2,56 milijuna eura dobiti - čak 10,5 puta više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje financijsko izvješće objavljeno u četvrtak.
Novi kolektivni ugovor u Croatia Airlinesu
RADNIČKA PRAVA
Novi kolektivni ugovor u Croatia Airlinesu
ZAGREB - Uprava i sindikati u Croatia Airlinesu (CA) potpisali su novi kolektivni ugovor koji će vrijediti idućih pet godina. Novi kolektivni ugovor potpisan je nakon višemjesečnih pregovora.
Rast prihoda Delta Holdinga u prvom polugodištu 11,2 posto
STABILNO
Rast prihoda Delta Holdinga u prvom polugodištu 11,2 posto
BEOGRAD - Kompanije Delta Holdinga u prvom polugodištu 2024. godine ostvarile su 467 milijuna eura prihoda, što je gotovo 50 milijuna više u odnosu na isto razdoblje prošle godine i predstavlja rast od 11,2 posto, objavila je ta kompanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE