GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mercator u idućoj godini planira rast prihoda od 4,9 posto

Mercator u idućoj godini planira rast prihoda od 4,9 posto
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2021 / 12:43
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Trgovački lanac Mercator planira u idućoj godini povećati prihode za 4,9 posto te poboljšati druge poslovne rezultate, objavila je u četvrtak slovenska kompanija, dio Fortenova grupe.

Prema poslovnom planu za 2022. godinu, prihodi Mercatora na razini grupacije povećat će se na 2,26 milijarde eura, dok će normalizirani EBITDA (poslovni rezultat poduzeća prije obračuna troškova kamata, poreza i amortizacije) porasti za 2,5 posto i iznositi 180,5 milijuna eura, objavila je uprava kompanije u priopćenju za javnost, dodavši da se tako nastavlja prihvaćena strategija razvoja.

U skladu s prihvaćenim planom, poslovni sistem Mercator, dio kompanije koji posluje na slovenskom tržištu, povećat će prihode za 4,7 posto - na 1,29 milijarde eura.

"Unatoč očekivanom rastu svih troškova imamo ambiciozne ciljeve koje ćemo ispuniti s našim lokalnim i regionalnim dobavljačima, a Mercator ostaje motor dugoročnog razvoja lokalnih i regionalnih brendova", kazao je u izjavi za javnost Tomislav Čizmić, direktor Mercatora.

Grupa Mercator u prvih je 9 mjeseci ove godine ostvario prihod od 1,6 milijardi eura i 12,6 milijuna eura čiste dobiti.

Na skupštini dioničara, sazvanoj za 23. prosinca, na dnevnom je redu i prijedlog Fortenova grupe, koja ima u vlasništvu 89,11 posto dionica Mercatora, o otkupu dionica manjinskih vlasnika po cijeni od 36 eura po dionici.

Tagovi: Mercator, Tomislav Čizmić, Fortenova grupa
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE