GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mercator u idućoj godini planira rast prihoda od 4,9 posto

Mercator u idućoj godini planira rast prihoda od 4,9 posto
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2021 / 12:43
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Trgovački lanac Mercator planira u idućoj godini povećati prihode za 4,9 posto te poboljšati druge poslovne rezultate, objavila je u četvrtak slovenska kompanija, dio Fortenova grupe.

Prema poslovnom planu za 2022. godinu, prihodi Mercatora na razini grupacije povećat će se na 2,26 milijarde eura, dok će normalizirani EBITDA (poslovni rezultat poduzeća prije obračuna troškova kamata, poreza i amortizacije) porasti za 2,5 posto i iznositi 180,5 milijuna eura, objavila je uprava kompanije u priopćenju za javnost, dodavši da se tako nastavlja prihvaćena strategija razvoja.

U skladu s prihvaćenim planom, poslovni sistem Mercator, dio kompanije koji posluje na slovenskom tržištu, povećat će prihode za 4,7 posto - na 1,29 milijarde eura.

"Unatoč očekivanom rastu svih troškova imamo ambiciozne ciljeve koje ćemo ispuniti s našim lokalnim i regionalnim dobavljačima, a Mercator ostaje motor dugoročnog razvoja lokalnih i regionalnih brendova", kazao je u izjavi za javnost Tomislav Čizmić, direktor Mercatora.

Grupa Mercator u prvih je 9 mjeseci ove godine ostvario prihod od 1,6 milijardi eura i 12,6 milijuna eura čiste dobiti.

Na skupštini dioničara, sazvanoj za 23. prosinca, na dnevnom je redu i prijedlog Fortenova grupe, koja ima u vlasništvu 89,11 posto dionica Mercatora, o otkupu dionica manjinskih vlasnika po cijeni od 36 eura po dionici.

Tagovi: Mercator, Tomislav Čizmić, Fortenova grupa
PROČITAJ I OVO
Na dubrovački aerodrom sletio avion United Airlinesa na izravnoj liniji iz New Yorka
LETOVI
Na dubrovački aerodrom sletio avion United Airlinesa na izravnoj liniji iz New Yorka
DUBROVNIK - U zračnu luku Dubrovnik u subotu je sletio prvi ovogodišnji zrakoplov na izravnom letu iz New Yorka, čime se nastavlja linija koja je i prošlog ljeta redovito povezivala jug Hrvatske s najvećim gradom SAD-a.
AD Plastik neće isplatiti dividendu
ODLUKE
AD Plastik neće isplatiti dividendu
SOLIN -  To nije iznenađenje, budući da tvrtka prolazi kroz teško makroekonomsko okruženje.
Nestašica reciklirane plastike u sektoru bezalkoholnih pića
PLASTIKA
Nestašica reciklirane plastike u sektoru bezalkoholnih pića
LONDON - Količine reciklirane plastike u Europi se moraju više nego utrostručiti kako bi sve tvrtke koje proizvode bezalkoholna pića prešle na u potpunosti reciklirane boce, upozorila je japanska kompanija Suntory Beverage and Food.
Luka Koper u prvom kvartalu gotovo udvostručila dobit
SNAŽAN RAST
Luka Koper u prvom kvartalu gotovo udvostručila dobit
KOPER - Grupa Luka Koper je u prvom tromjesečju ove godine povećala obujam pretovarene robe za 18 posto na nešto manje od 5,9 milijuna tona. Ostvario je rast u svim grupama roba, posebice u tekućim i rasutim teretima. Neto dobit porasla je 18 posto na 16,45 milijuna eura.
AZTN odobrio CME-u preuzimanje RTL-a Hrvatska
ZELENO SVJETLO
AZTN odobrio CME-u preuzimanje RTL-a Hrvatska
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u petak je na prvoj razini odobrila namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi poduzetnika CME Media nad poduzetnikom RTL Hrvatska.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE