GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mesna industrija Braća Pivac ulazi u vlasništvo Celjskih mesnina

Mesna industrija Braća Pivac ulazi u vlasništvo Celjskih mesnina
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2024 / 12:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mesna industrija Braća Pivac potpisala je ugovor kojim ulazi u vlasnički udio Celjskih mesnina, pri čemu se upravljačka struktura ne mijenja. Izidor Krivec ostaje na poziciji predsjednika Uprave.

Ulaskom u Celjske mesnine Mesna industrija Braća Pivac nastavlja s jačanjem svoje pozicije i prisutnosti u regiji. Postupnim širenjem na nova tržišta usredotočeni su na pronalazak partnera koji dijele njihovu viziju održivog razvoja i kvalitete proizvoda. Upravo je to vidljivo i kod Celjskih mesnina koje, kao i Grupa Pivac, vrednuju tradiciju, ali i suvremen pristup proizvodnji te promociju autohtonih proizvoda. Stoga Mesna industrija Braća Pivac preuzima one segmente poslovanja Celjskih mesnina u kojima su obje kompanije usklađene, a to su poduzeća Celjske mesnine z'dežele, s pogonima za proizvodnju i preradu mesa te proizvodnju trajnih i polutrajnih proizvoda, potom Pršutarna S' Krasa te Celjske mesnine Storitve, koja se bave istom djelatnošću, a zapošljavaju osobe s invaliditetom. Segment proizvodnje vina i pjenušaca Radgonske gorice, koje obuhvaćaju državno poljoprivredno zemljište, nisu predmet interesa niti preuzimanja Mesne industrije Braća Pivac. Stjecanje većinskog udjela u CM Investu, u čijem su stopostotnom vlasništvu Celjske mesnine, podložno je prethodnom odobrenju nadležnih tijela.

Predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac, Neven Pivac, istaknuo je zadovoljstvo novim značajnim tržišnim iskorakom: „Prepoznali smo Celjske mesnine kao vrijednu kompaniju s velikim potencijalom, a osim jačanja likvidnosti tvrtke, ulaskom u vlasničku strukturu fokusirat ćemo se na stvaranje uvjeta za njen daljnji razvoj kroz investicije i sveukupno unaprjeđenje poslovanja. Ovo strateško partnerstvo kompatibilno je na više poslovnih razina budući da su obje kompanije veliki mesni proizvođači i prerađivači domaćih sirovina, s višegodišnjim iskustvom i primjenjivim znanjima. Ova će nam sinergija omogućiti i snažnije pozicioniranje najcjenjenijih proizvoda obiju mesnih industrija, kao što je daljnje plasiranje kranjske kobasice na hrvatskom tržištu, gdje je ona iznimno cijenjena, ali i Dalmatinskog pršuta u Sloveniji“, ističe Neven Pivac dodavši kako će Grupa Pivac, uz promišljeno sagledavanje tržišnih prilika, nastaviti planirati razvoj svog poslovanja na širem području jugoistočne Europe.

Celjske mesnine u Sloveniji su vodeći proizvođač mesa i mesnih proizvoda. Uvođenjem robne marke z’dežele dodatno su ojačale i unaprijedile poziciju na tržištu, čineći svoje proizvode prepoznatljivima. Celjske mesnine certificirani su proizvođač Kranjske kobasice na razini Europske unije, a njihova Kraška panceta, Kraški pršut i Kraški zašink nose zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla, što potvrđuje visoke standarde kvalitete i pripremu na tradicionalan način na području Krasa. U bogatom asortimanu Celjskih mesnina su i autohtoni proizvodi poput Suhe domaće salame i Tlačenice proizvedene na tradicionalan način. Poštujući postojeću visoku kvalitetu i kulturno nasljeđe, Grupa Pivac strateški će pristupati očuvanju trajne prisutnosti ovog slovenskog brenda na tržištu, posebno uzimajući u obzir da su i sami nositelji oznake zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije za neke od svojih proizvoda.

Tagovi: Mesna industrija Braća Pivac, Celjske mesnine, pivac
PROČITAJ I OVO
Rheinmetall dobio najveći ugovor u povijesti
POSLOVI
Rheinmetall dobio najveći ugovor u povijesti
ESSEN - Zbog rata u Ukrajini Rheinmetall, proizvođač oružja iz Dusseldorfa, dobio je najveći posao od svog osnutka.
Kraš odobrio dividendu
DIVIDENDA
Kraš odobrio dividendu
ZAGREB - Kraš je jučer održao Glavnu skupštinu nakon koje su objavljene odluke.
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
NESLUŽBENO
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
LJUBLJANA - Prema neslužbenim informacijama, Slovenski državni holding (SDH) postigao je dogovor s telekomunikacijskim operaterom T-2 o visini i povratu duga. Detalji za sada nisu poznati, više će se znati uskoro tijekom dana. Za 10.00 sati na Okružnom sudu u Ljubljani najavljeno je ročište za pokretanje stečajnog postupka nad T-2.
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
BANJA LUKA - Skupština akcionara Telekoma Srpske, održana 19.juna, donijela je odluku o isplati dividende u iznosu nešto manjem od 33 miliona KM.
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
NOVI DETALJI
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
LJUBLJANA - Kada bi Telemach Slovenija preuzeo većinski udio u telekomunikacijskom operateru T-2, osigurao bi da T-2 ispunjava svoje obveze, kažu u Telemachu i dodaju da to uključuje i obvezu prema SDH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE