GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mihael Furjan novi predsjednik HUP-a

Mihael Furjan novi predsjednik HUP-a
HUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2021 / 14:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na 67. izbornoj Sjednici Vijeća članova HUP-a izabrano je novo vodstvo Udruge. Za predsjednika HUP-a u narednom dvogodišnjem mandatu izabran je Mihael Furjan, predsjednik Uprave Pliva Hrvatska.

Za predsjednicu Nadzornog odbora HUP-a izabrana je Manuela Šola, osnivačica i direktorica agencije Komunikacijski laboratorij, a za članove Nadzornog odbora Zdravko Plazonić direktor Petasona i Zdravko Jelčić, predsjednik Uprave Spin Valisa. Za članove novog Izvršnog odbora HUP-a izabrani su Darko Markotić, član Uprave Ine, Kristian Krpan, direktor MCZ-a, Renato Radić, predsjednik Uprave Prima namještaja, Mislav Balković, suosnivač i dekan Visokog učilišta Algebre, Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije HT-a, Petar Šimić, predsjednik Uprave Primaca.

Furjan je zahvalio na podršci i istaknuo da su u HUP-u po prvi puta izbore održane na ovaj način, s mnogo kandidata i transparentno. Čestitao je svima koji su izabrani u Izvršni i Nadzorni odbor.

“Snagu crpimo iz članstva, tisuća članova, 200 000 zaposlenika i 30 granskih udruga. Svi zajedno imamo priliku da HUP učinimo još boljim. Naša svrha je jednostavna, želimo jače hrvatsko gospodarstvo i Hrvatsku u kojoj je poželjno stvarati, investirati i poslovati. Želim podsjetiti i na naše temeljne vrijednosti: odgovornost, kompetencije i solidarnost”, rekao je.

HUP vidi kao transparentan, uključiv, demokratski i otvoren.

“HUP se treba približiti članstvu, želim da se u budućnosti više informacija daje članovima i pozdravljam sve promjene u tom smjeru. Pred nama je da jasno razvijemo ciljeve i strateški smjer u kojem idemo, kako bismo bili najbolji prikaz onoga što Hrvatska može dati”, rekao je među ostalim.

Tagovi: Mihael Furjan, Manuela Šola, Zdravko Jelčić, Spin Valis, Zdravko Plazonić, Hrvatska udruga poslodavaca
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE