GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mihajlović: Još nismo dodelili pomoć Air Serbiji, ali hoćemo

Mihajlović: Još nismo dodelili pomoć Air Serbiji, ali hoćemo
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2020 / 19:14
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da još nikakva pomoć nije dodeljena Air Serbiji, ali da nema sumnje da će država pomoći.

Nikakva finansijska pomoć još nije dodeljena Air Serbiji, čekamo da oni sa svojim partnerima prvo razgovaraju, ali nema sumnje da će država pomoći, rekla je ona za TV Prva.

Govoreći o razgovorima sa Međunarodnom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC), Mihajlović je istakla da je vrednost projekata o kojima se do sada razgovaralo iznosi oko 3,7 milijardi evra.

Za prvu deonicu autoputa Niš-Merdare, od Niša do Pločnika, imamo već obezbeđeno finansiranje iz evropskih fondova, Evropske investicione banke, kao i Evropske banke za obnovu i razvoj, i krajem oktobra ili početkom novembra očekuje se raspisivanje međunarodnog tendera za izbor izvođača, rekla je Mihajlović.

Za drugu deonicu, do Pločnika do Merdara, naglasila je ona, nemamo obezbeđeno finansiranje i o tome ćemo razgovarati paralelno sa izradom dokumentacije.

Prioritet je i povezivanje Niša i Prištine železnicom, gde sada od Niša do Merdara vozovi idu tridesetak kilometara na sat i gde treba da se radi tehnička dokumentacija, rekla je Mihajlović.

Ministarka je najavila da će do kraja naredne godine biti završena tri velika infrastrukturna projekta – brza pruga od Beograda do Novog Sada, deonica auto-puta “Miloš Veliki” od Preljine do Požege i prva deonica Moravskog koridora, od Кruševca do Pojata.

Tagovi: Air Serbia, Zorana Mihajlović, Etihad, Vlada Srbije
PROČITAJ I OVO
Dun&Bradstreet preuzima Bisnode
DOGOVOR
Dun&Bradstreet preuzima Bisnode
LONDON - Procijenjena kupovna cijena nakon zatvaranja iznosi 7,2 milijarde kruna ili približno 818 milijuna USD. Očekuje se da će se transakcija zaključiti u siječnju 2021. godine, nakon dobijanja potrebnih regulatornih odobrenja i uobičajenih uvjeta zatvaranja.
British Airways kažnjen s 20 milijuna funti
KAZNA
British Airways kažnjen s 20 milijuna funti
LONDON - Kada se subjekti ne ponašaju s najvećom pažnjom s podacima svojih kupaca, mogu očekivati strogu kaznu kada dođe do povrede osobnih podataka.
Preminuo Enis Kancelir
IN MEMORIAM
Preminuo Enis Kancelir
PULA - U 50. godini života preminuo je istaknuti istarski poduzetnik, menadžer, direktor te prije svega velik čovjek, suprug, otac i prijatelj, Enis Kancelir.
Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo ostavke
ODLAZAK
Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo ostavke
LJUBLJANA - Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo je ostavke - predsjednik Aleš Šabeder te članice Barbara Cerovšek Zupančič i Bernarda Babič. Razlog je navodno trenutna situacija u nadzornom odboru tvrtke, a Šabeder očekuje isto ponašanje i ostalih nadzornika.
Belje preuzima proizvodnju Megglea u Osijeku
DOGOVOR
Belje preuzima proizvodnju Megglea u Osijeku
OSIJEK - Belje preuzima proizvodnju Megglea u Osijeku koji je najavio da će zaustaviti aktivnosti do kraja godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE