GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mineral preuzeo tri slovenske kompanije

Mineral preuzeo tri slovenske kompanije
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2021 / 16:36
Autor: SEEbiz
PTUJ - Mineral, tvrtka za preradu prirodnog kamena, najavila je u Agenciji za zaštitu konkurencije preuzimanje tvrtki CPIN, Cestnog podjetje Ptuj i Tovarne asfalta Kidričevo. To su vlasničke tvrtke koje kontrolira Ferdinand Veingerl.

CPIN je krovna tvrtka u potpunom vlasništvu Veingerla. CPIN je također 59,49% vlasnik Cestnog poduzeća Ptuj, koje je u većinskom vlasništvu Tovarne asfalte Kidričevo. Da Veingerl želi prodati cjelokupni sustav tvrtki, izvijestio je Štajerski tednik 2017. godine. Među kandidatima za priključak bili su i GIC Gradnje Ivan Cajzek, koji je ove godine postao manjinski vlasnik Cestnog poduzeća Ptuj. Potonji je lani prikupio 34 milijuna eura prihoda od prodaje, a Tvornica asfalta Kidričevo 4,2 milijuna eura.

Ptujska cestovna tvrtka održava 500 kilometara državnih cesta i 1.000 kilometara općinskih cesta, navode na svojoj web stranici, vodeći računa o njihovom ljetnom i zimskom održavanju. Svoje baze imaju na Ptuju, u Mariboru, Slovenskoj Bistrici i Ormožu. Oni se uglavnom bave niskogradnjom, imaju neke reference i u visokogradnji, a imaju i vlastitu proizvodnju građevinskih poluproizvoda.

Tagovi: Mineral, cestno podjetje Ptuj, Tovarna asfalta Kidričevo, Ferdinand Veingerl
PROČITAJ I OVO
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE