GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministarstvo šalje inspekciju u KB Sveti Duh zbog navodnog nestanka lijekova

Ministarstvo šalje inspekciju u KB Sveti Duh zbog navodnog nestanka lijekova
LIJEKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2022 / 15:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministarstvo zdravstva izvijestilo je u ponedjeljak da šalje farmaceutsku inspekciju u KB Sveti Duh radi utvrđivanja činjenica o potencijalnom nestanku lijekova vrijednih dva milijuna kuna, a ministar Vili Beroš poručio je da se taj slučaj ne smije ignorirati.

S ciljem utvrđivanja svih činjenica u slučaju potencijalnog nestanka lijekova u iznosu od dva milijuna kuna u KB-u Sveti Duh, Ministarstvo zdravstva zatražilo je očitovanje bolnice Grada Zagreba te će se uputiti farmaceutska inspekcija Ministarstva kao i inspekcija Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je da se "navedeni slučaj u KB-u Sveti Duh ne smije se i ne može ignorirati", navodi se u priopćenju Ministarstva.

Ravnateljica bolnice Ana-Maria Šimundić izjavila je za portal 24 sata da je nova uprava bolnice otkrila da su nestali lijekova u vrijednosti dva milijuna kuna, koji nisu potrošeni a nema ih nigdje u bolnici.

"Svaka sumnja na neodgovarajuće postupanje u zdravstvenom sustavu treba biti ustanovljena putem nadležnih tijela što činimo i u ovom slučaju. Ukoliko se potvrde zabrinjavajući navodi o nestanku lijekova od 2 milijuna kuna u zagrebačkoj bolnici, slučaj će biti upućen na postupanje u Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske“, istaknuo je Beroš.

Napominje kako za svaku zdravstvenu ustanovu u sustavu vrijede isti zakoni te svaki rukovoditelj ustanove mora odgovorno upravljati svim procesima, pa tako i financijskim.

Na tom tragu je, ističe, u tijeku i detaljna financijska analiza Ministarstva zdravstva svih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj kako bi se postojeći procesi učinili još transparentnijima te da bi se maksimalno spriječili slučajevi poput aktualnoga u KB-u Sveti Duh.

O detaljima navedenih koraka s ciljem skretanja pozornosti ravnateljima na važnost aktivnog praćenja svih procesa u vlastitim ustanovama, Ministarstvo zdravstva će uskoro izvijestiti javnost.

„Financijska učinkovitost zdravstvenog sustava postiže se odgovornim djelovanjem dionika na svim razinama zdravstvenog sustava što je i jedan od smjerova naših reformskih mjera, uz organizacijska i kadrovska unapređenja", poručio je Beroš istaknuvši da je svaka kuna uložena u zdravstvo dragocjena.

Istaknuo je odlučnost u postizanju cilja da svaki dionik zdravstvenog sustava u potpunosti preuzme svoju odgovornost za poslove u svom djelokrugu kako bismo zajedno učinili potrebne reformske iskorake.

Tagovi: Vili Beroš, nestanak lijekova, KB Sveti duh, Anamarija Šimundić
PROČITAJ I OVO
Sanofi odustao od razvoja lijeka za rak dojke, nakon neuspješnog ispitivanja
ODUSTAJANJE
Sanofi odustao od razvoja lijeka za rak dojke, nakon neuspješnog ispitivanja
ZAGREB - Sanofi je zaustavio daljnji rad na amcenestrantu, za koji se nekada smatralo da ima veliki potencijal u borbi protiv raka dojke, nakon što je drugo neuspješno ispitivanje zadalo veliki udarac razvojnim izgledima francuske zdravstvene tvrtke.
Carlsberg u gubitku u prvoj polovini godine
GUBITAK
Carlsberg u gubitku u prvoj polovini godine
KOPENHAGEN - Danski proizvođač piva Carlsberg izvijestio je u srijedu da je prvu polovinu godine zaključio s neto gubitkom od 5,28 milijardi danskih kruna (700 milijuna dolara) zbog otpisa imovine u Rusiji, Ukrajini i istočnoj Europi.
Bosnalijek preuzeo Pharmacy 4 iz Ilijaša
AKVIZICIJE
Bosnalijek preuzeo Pharmacy 4 iz Ilijaša
SARAJEVO - Sarajevski Bosnalijek preuzeo je kompaniju Pharmacy 4 iz Ilijaša, u vlasništvu istoimene njemačke firme koja upravlja apotekom Pharmacy4You, izvještava Indikator.ba.
Drama u avionu Air Serbie iznad Tivta
PRINUDNO SLETIO
Drama u avionu Air Serbie iznad Tivta
TIVAT - Avion Air Serbie, Airbus A 319, na liniji Tivat-Beograd 45 minuta nakon poletanja sa tivatskog aerodroma oko 15:45 morao je prinudno da sleti zbog kvara na motoru....
Walmart objavio rezultate bolje od očekivanja
DOBRE BROJKE
Walmart objavio rezultate bolje od očekivanja
NEW YORK - Walmart je u utorak priopćio da je prodaja porasla za više od 8%, ali se dobit smanjila u drugom fiskalnom tromjesečju, jer su se potrošači okrenuli diskonteru za namirnice i osnovne potrepštine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE