GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MK Group i AIK banka donirale 100.000 eura za hrvatske trudnice

MK Group i AIK banka donirale 100.000 eura za hrvatske trudnice
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2022 / 18:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U okviru regionalnog projekta „Podrška obitelji“ MK Group i AIK banka realiziraju donacije u sedam rodilišta u pet zemalja Adria regije u kojoj posluju.

Za projekt čiji je cilj podrška mjerama za rast nataliteta i obiteljskoj politici izdvojile su ukupno 700.000 eura. U Hrvatskoj je iznos od 100.000 eura doniran rodilištu Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice u Zagrebu, gdje svake godine na svijet dođe oko 3.000 beba. Donacijom je nabavljen najsuvremeniji ultrazvučni aparat kojim će se od sad pregledavati trudnice i rodilje.

Ravnatelj KBC Sestre Milosrdnice, prof.dr.sc. Davor Vagić zahvalio je donatorima: „Drago mi je da su Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice i naša Klinika za ženske bolesti i porode dio jednog hvalevrijednog regionalnog donatorskog projekta kojega su potaknuli MK Grupa i AIK Banka. Ultrazvučni uređaj, vrijedan stotinu tisuća eura, koji smo dobili na poklon u sklopu projekta „Podrška obitelji“, sigurno će unaprijediti brigu o zdravlju naših trudnica i rodilja. Hvala donatorima jer i ova gesta pokazuje da nam je zajednička zadaća brinuti o budućim naraštajima u svim državama ovog dijela Europe“.

Direktorica korporativnih poslova MK Group, Aleksandra Stojanović, izjavila je: „Obitelj je u fokusu naše grupacije od njenog osnivanja. Zato sustavno pristupamo ovoj temi i realiziramo brojne društveno odgovorne aktivnosti koje su usmjerene na djecu, mlade i podršku roditeljima. U čitavoj regiji godišnje se rodi oko 140.000 beba, a naša želja je da doprinesemo unaprjeđenju uvjeta u kojima ih majke donose na svijet.“
Projekt „Podrška obitelji“ prošle je godine proširen donacijama rodilištima, a inače je tradicionalni program za zaposlene koji zajednički realiziraju MK Group i AIK Banka. Tijekom pet godina trajanja projekta nagrađeno je više od 700 obitelji i 1150 beba zaposlenih.

Ispred bankarske grupe, Mario Henjak, predsjednik uprave Gorenjske banke, istaknuo je: „Vrlo smo zadovoljni što smo naš program „Podrška obitelji“ proširili donacijama rodilištima. Na ovaj način podržavamo ne samo obitelji naših zaposlenih, već i buduće roditelje u zemljama Adria regije i želimo pokazati da smo uz njih u tako značajnom i posebnom trenutku kakav je rođenje djeteta“.

Pored KBC Sestre milosrdnice, donacije MK Group i AIK Banke u okviru programa „Podrška obitelji“ realiziraju se u još šest rodilišta u regiji – u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. U njima se ukupno svake godine rodi oko 16.000 beba koje će dolaziti na svijet u boljim uvjetima upravo zahvaljujući ovim donacijama.

Tagovi: MK Group, AIK banka, Aleksandra Stojanović, Davor Vagić, hrvatske trudnice, Mario Henjak
PROČITAJ I OVO
Fortenova: S radom krenula nova generacija polaznika Accelerate programa
EDUKACIJA
Fortenova: S radom krenula nova generacija polaznika Accelerate programa
ZAGREB - S krajem studenog Fortenova grupa zaključuje početak novog ciklusa edukacije u sva tri programa DRIVE Beyond Excellence projekta dugoročnog unaprjeđivanja znanja i vještina svojih zaposlenika.
Končar potpisao ugovor za prvu fazu revitalizacije hidroelektrane Messochora
POSLOVI
Končar potpisao ugovor za prvu fazu revitalizacije hidroelektrane Messochora
ZAGREB – Grupa KONČAR je s grčkom elektroprivredom (Public Power Corporation - PPC) u Ateni potpisala ugovor za prvu fazu revitalizacije hidroelektrane Messochora u Grčkoj.
United Grupa postala članica Saveza za odgovorno poslovanje
POTEZI
United Grupa postala članica Saveza za odgovorno poslovanje
ZAGREB - United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski pružatelj usluga u jugoistočnoj Europi, u okviru koje u Hrvatskoj posluje telekom operater Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV, kao i portal dnevnik.hr, postala je članica Saveza za odgovorno poslovanje (RBA).
CNN smanjuje broj zaposlenika
REZOVI
CNN smanjuje broj zaposlenika

ATLANTA - Christ Licht, čelnik CNN-a koji je u vlasništvu Warner Brosa, obavijestio je zaposlenike dopisom u srijedu da su u tijeku otpuštanja, navodi se u e-mailu koji je Reuters dobio na uvid.

NLB Lease&Go ulazi na tržište Sjeverne Makedonije i Srbije
ŠIRENJE
NLB Lease&Go ulazi na tržište Sjeverne Makedonije i Srbije
LJUBLJANA - Nakon pokretanja leasing društva NLB Lease&Go na slovenskom tržištu u proljeće 2020. godine, slovenska NLB Grupa nedavno je osnovala leasing kuća s ovim imenom u Sjevernoj Makedoniji a dobivena su sva regulatorna odobrenja za kupnju leasing subjekta u Srbiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE