GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MK Grupa najavljuje saradnju sa kineskim kompanijama

MK Grupa najavljuje saradnju sa kineskim kompanijama
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2017 / 18:25
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - MK Grupa saopštila je danas da je menadžment te firme razgovarao s predstavnicima vodećih kineskih kompanija, kako bi uspostavili saradnju sa partnerima iz sektora poljoprivrede, hotelske industrije i bankarstva.

U saopštenju se navodi da su se predstavnici MK Grupe u Pekingu sastali sa čelnim ljudima najvećih kineskih banaka, gde je razgovarano o mogućnostima za investiranje i saradnju.

Kako je precizirano, sastanci su održani sa najvećom bankom na svetu po imovini i po tržišnoj kapitalizaciji Industrijskom i komercijalnom bankom Kine (Industrial and Commercial Bank Of China – ICBC ), sa Kineskom gradjevinskom bankom (China Construction Bank – CCB ), Azijskom bankom za infrastrukturu i investiranje (Asian Infrastructure Investment Bank – AAIB ), ali i Kineskom bankom (Bank of China – BOC ) koja je ove godine počela sa radom u Srbiji.

Strateško opredeljenje MK Grupe, naglašava se, ostaje ulaganje i dalji razvoj u sektorima poljoprivrede, turizma i hotelijerstva i bankarstva.

"Partnere s kojima bismo razvijali poslove iz industrija u kojima planiramo nastavak razvoja, tražimo medju jakim kompanijama i investitorima sa iskustvom i dokazanim rezultatima iz tih ili sličnih branši, a to je upravo ono što kinesko tržište, kao strateški značajno, može da ponudi", kazao je direktor MK Grupe Dušan Radičević, navodi se u saopštenju.

Rukovodstvo MK Grupe se tokom boravka u Kini sastalo i sa čelnim ljudima jedne od najvećih kompanija iz oblasti osiguranja, kao i kompanijama koje se bave proizvodnjom hrane i distribucije, a razmatrale su se i poslovne mogućnosti s potencijalnim partnerima iz oblasti turizma i hotelijerstva.

Tagovi: MK Grupa, Miodrag Kostić, Industrial and Commercial Bank Of China, Asian Infrastructure Investment Bank, Bank of China
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE