GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Modne kompanije vraćaju proizvodnju bliže kući

Modne kompanije vraćaju proizvodnju bliže kući
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.10.2021 / 09:31
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Modni brendovi promijenili su način poslovanja u pandemiji covida 19, napuštajući globalne nabavne lance i jeftine proizvodne centre u Aziji, možda i na dulje vrijeme, a nova im je proizvodna lokacija Mediteran.

Talijanski Benetton već proširuje proizvodnju u Hrvatskoj, Srbiji, Turskoj Tunisu i Egiptu i do kraja iduće godine planira prepoloviti kapacitete u Aziji, rekao je izvršni direktor kompanije Massimo Renon.

Njegovi planovi pružaju uvid u računicu koja stoji iza trenda u velikom dijelu industrije nakon što su preopterećeni opskrbni lanci podigli troškove i produljili rokove isporuke, potkopavajući poslovni model iz prethodnih 30 godina.

"Strateška je odluka imati veću kontrolu nad proizvodnim procesom, ali i nad troškovima transporta", tumači čelnik talijanske modne kuće, dodajući da je grupa već ove godine izmjestila više od 10 posto proizvodnje iz zemalja poput Bangladeša, Vijetnama, Kine i Indije.

"Danas kontejner za otpremu koji je prije koštao 1.200-1.500 dolara može koštati od 10 do 15 tisuća dolara, a datum isporuke nije siguran", objašnjava čelnik Benettona.

Nestašica brodova

Udeseterostručeni troškovi pomorskog prijevoza posljedica su nedostatka raspoloživih brodova, koji su velikim dijelom mirovali u pandemiji, i sve veće potražnje, rekao je.

Iako su troškovi proizvodnje u Vijetnamu i Bangladešu još uvijek 20 posto niži nego u mediteranskim zemljama, tu prednost neutraliziraju dulji rokovi isporuke zbog zastoja u opskrbi.

"Zbog manjka brodova prosječni rokovi isporuke iz Azije protegnuli su se s nekadašnjih četiri do pet mjeseci na današnjih sedam do osam", dodao je.

Usporedbe radi, kada proizvodite odjeću u Egiptu, vrijeme isporuke u skladišta i trgovine u Europi može se skratiti na dva ili dva i pol mjeseca, rekao je Renon.

U slučaju odjeće od vune, koju Benneton proizvodi u Hrvatskoj i Srbiji, trebat će možda samo četiri do pet tjedana, dodao je.

Zato kompanija planira povećati proizvodnju u Hrvatskoj, Srbiji i u Tunisu, objašnjava, dok u Egiptu i Turskoj surađuje s dobavljačima.

Brža reakcija

Proizvođači koji odluče premjestiti proizvodnju bliže tržištima vjerojatno neće u bliskoj budućnosti mijenjati strategiju, s obzirom na novac uložen u novi model.

Novi izvršni direktor Hugo Bossa Daniel Grieder rekao je u rujnu kako očekuje da će u budućnosti više robe proizvoditi bliže prodajnim lokacijama.

Tvrtka ima svoj proizvodni pogon u Turskoj, dijelove cipela proizvodi u Italiji, a odijela po mjeri u svom sjedištu u njemačkom Metzingenu.

"Značajno ćemo proširiti te lokacije jer će nam to, između ostalog, omogućiti da brže reagiramo na trendove i da budemo fleksibilniji kada iskrsnu zastoji u opskrbi", rekao je Grieder za Manager Magazin.

"To je prava konkurentska prednost", zaključio je.

Zračni prijevoz

Kanadski proizvođač sportske odjeće Lululemon u rujnu je objavio da radi na izmještanju proizvodnje iz Vijetnama gdje god je to moguće, uz pojačanu upotrebu zračnog transporta i prioritetni status proizvodnje za ključne jesenske stilove kako bi ublažio probleme u lancu opskrbe.

I američki proizvođač odjeće Gap ulaže u zračni transport kako bi riješio problem kašnjenja isporuka zbog zastoja u opskrbi i zatvaranja tvornica u azijskim zemljama.

Maloprodajne tvrtke uglavnom planiraju koristiti opciju zračnog transporta za manje i skuplje proizvode, poput odjeće, računala i modnih dodataka, te manje opreme za kućanstvo, pokazali su podaci istraživačke tvrtke Cargo Facts.

Troškovi rada i kvaliteta

Na povratak industrije iz Azije utječu i drugi čimbenici.

Glavna prednost regije bili su svojedobno niski troškovi proizvodnje, ali nju su i prije pandemije počeli nagrizati sve veći troškovi rada.

U četiri godine prije pandemije realne su plaće u svijetu porasle između 1,6 i 2,2 posto, a njihov je rast u azijsko-pacifičkim i istočnoeuropskim regijama nadmašio rast u ostatku Europe i Sjeverne Amerike, prema Globalnom izvješću o plaćama 2020/2021 Međunarodne organizacije rada.

Čelnik Benettona izdvaja i promjenu sklonosti kupaca, koji po njegovim riječima danas daju prednost kvaliteti pred cijenom.

"Čini se da je utrka među proizvođačima odjeće tko će proizvesti po nižoj cijeni pala u drugi plan. Potrošači su svjesniji kvalitete i žele da im odjeća traje duže", rekao je.

Tagovi: Benetto, moda, Massimo Renon, Hugo Boss, Daniel Grieder
PROČITAJ I OVO
Bloomberg: Njemačkoj prijeti egzodus tvornica zbog energetske krize
UPOZORENJE
Bloomberg: Njemačkoj prijeti egzodus tvornica zbog energetske krize
NEW YORK - Njemačka, europsko industrijsko središte, suočava se s potencijalnim egzodusom tvornica dok se proizvođači autodijelova, kemikalija i čelika bore da apsorbiraju visoke cijene električne energije koje gotovo svaki dan postižu nove vrhunce, izvještava Bloomberg.
Kazatomprom očekuje snažnu potražnju
OČEKIVANJA
Kazatomprom očekuje snažnu potražnju
ALMATY - Kazahstanski proizvođač uranija Kazatomprom podigao je u petak zacrtanu razinu proizvodnje u 2024. godini zbog vala potražnje za nuklearnim gorivom koji su pokrenula strahovanja za opskrbu energijom i rat u Ukrajini.
HAC na autoceste postavlja 1.700 kamera, evo zašto
KAMERE
HAC na autoceste postavlja 1.700 kamera, evo zašto
ZAGREB - Nove kamere moći će brže i sigurnije detektirati potencijalno opasne situacije, poput vožnje u suprotnom smjeru, zaustavljenog vozila, pješaka na cesti, a samim time će biti i brža reakcija obavještavanja korisnika o tom događaju i uvjetima na cesti.
Varteks proživljava svoje najteže dane
AGONIJA
Varteks proživljava svoje najteže dane
VARAŽDIN - Varaždinska tekstilna kompanija Varteks upravo proživljava svoje najteže dane, nakon što su joj Porezna uprava i Grad Varaždin blokirali račun radi naplate potraživanja, a dio proizvodnje stoji jer je dio radnika odbio raditi dok ne vide kako će im biti isplaćena iduća plaća.
Avion prisilno sletio u Zagreb, putnik htio otvoriti izlaz
PANIKA
Avion prisilno sletio u Zagreb, putnik htio otvoriti izlaz
ZAGREB - Putnici britanskog TUI-a na letu iz Paphosa za Manchester koji su u ponedjeljak, 15. kolovoza trebali oko 17 sati poletjeti prema Manchesteru prošli su pravu dramu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE