GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Moj Posao: Infinum, Q agency i The Productive Company najbolji poslodavci u 2022.

Moj Posao: Infinum, Q agency i The Productive Company najbolji poslodavci u 2022.
ISTRAŽIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2022 / 15:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

Dodjela nagrada 'Najbolji poslodavac' održana je u sklopu konferencije udruge U4HR i tjednika Lider: "5D ORGANIZACIJA: Održiva tvrtka, HR i zaposlenici u ESG okruženju". Nagrađeni su poslodavci koji su ostvarili najviše ocjene u "Istraživanju zadovoljstva zaposlenika", priopćeno je u četvrtak iz portala MojPosao.

Ove godine u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovalo je 67 tvrtki, a svoje odgovore je ponudilo 6.700 zaposlenika (od preko 8.500 zaposlenih u tvrtkama sudionicama).

Riječ je o anonimnom istraživanju čiji su sudionici tvrtke koje samovoljno prijave svoje sudjelovanje, a ocjenu zadovoljstva daju zaposlenici te iste tvrtke i kojega MojPosao provodi s ciljem utvrđivanja u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj.

Najbolji poslodavci u 2022. u kategoriji velikih tvrtki su Infinum, potom Rimac Technology, dok je treća Zubak Grupa.

U kategoriji srednji tvrtki najbolji poslodavci su Q agency, druga je Ars Futura, a treći Porsche Digital Croatia, dok su najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki The Productive Company, Kodilion i Netgen.

Također, sve tvrtke koje prvi put sudjeluju u istraživanju ulaze u konkurenciju za priznanje Best new entry – najbolje plasirana nova tvrtka, a ovogodišnji dobitnik je tvrtka Kodilion.

Gledano po industrijama, u djelatnosti Informacijskih tehnologija najbolji rezultat ostvarila je tvrtka Q agency, u proizvodnji Rimac Technology, dok je u djelatnosti trgovine najbolji rezultat ostvarila tvrtka Logista.

Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 3,35 (od mogućih četiri).

Ispitanici su najbolje ocjene i ove godine dali u kategorijama "Radni uvjeti" i "Izazovnost radnih zadataka", dok su najlošije ocijenjene kategorije "Uključenost u donošenje odluka" i "Organizacija rada".

Od ove godine pitanja obuhvaćaju i kategoriju Podrška nadređenog i dok je za očekivati da će ispitanici biti najkritičniji upravo prema nadređenom, to ipak nije slučaj.

Istraživanjem se mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihova motivacija da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade. Ovogodišnji rezultati pokazuju da je angažirano 45 posto zaposlenika, dok 53 posto djelatnika nije angažirano. Nemotivirano je svega dva posto zaposlenika. U tvrtkama dobitnicima postotak angažiranih zaposlenika iznosi visokih 84 posto.

Tagovi: Moj Posao, Infinum, Q agency, The Productive Company
PROČITAJ I OVO
Ryanair obustavlja letove iz Tuzle
POTEZI
Ryanair obustavlja letove iz Tuzle
TUZLA - Između aviokompanije Ryanair i Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) nastao je problem, koji se odražava na saradnju sa Međunarodnim aerodromom Tuzla.
Triglav zbog neizvjesnosti ove godine očekuje manju dobit
OČEKIVANJA
Triglav zbog neizvjesnosti ove godine očekuje manju dobit
LJUBLJANA - Izgledi za 2023. godinu obilježeni su velikom neizvjesnošću, što će utjecati i na poslovanje Grupe Triglav.
Postignut dogovor oko Petrokemije
DOGOVOR
Postignut dogovor oko Petrokemije
KUTINA - Ministarstvo gospodarstva i turski investitor Yilidrim su postigli dogovor oko Petrokemije nakon što je zadnjih mjesec dana bilo napeto oko uvjeta preuzimanja.
Hrvatska pošta: Stiglo 27 novih kamiona
KAMIONI
Hrvatska pošta: Stiglo 27 novih kamiona
ZAGREB – U vozni park Hrvatske pošte stiglo je 27 novih kamiona za prijevoz pošiljaka marke Iveco. Nabavljena su 24 kamiona nosivosti 10 tona i tri srednje teška kamiona nosivosti pet tona.
Klas podržao porodice iz SOS Dječijih sela u BiH donacijom u iznosu od 10.000 KM
DONACIJE
Klas podržao porodice iz SOS Dječijih sela u BiH donacijom u iznosu od 10.000 KM
SARAJEVO - Kompanija Klas donirala je 10.000 KM, izdvojenih od prodaje Skockanih hljebova, za podršku porodicama iz SOS Dječijih sela u BiH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE