GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOL Grupa ostvarila EBITDA-u od preko 500 milijuna dolara u prvom kvartalu

MOL Grupa ostvarila EBITDA-u od preko 500 milijuna dolara u prvom kvartalu
SNAŽNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2019 / 09:00
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA – U prvom tromjesečju MOL Grupa ostvarila je EBITDA u iznosu od preko 500 milijuna dolara, što je u skladu s predviđanjima za cijelu godinu.

EBITDA Upstreama u prvom je tromjesečju ostala nepromijenjena u odnosu na isto razdoblje prošle godine – 283 milijuna dolara, s obzirom na to da je jaka proizvodnja neutralizirala druge negativne pokretače. Proizvodnja je dodatno porasla u prvom tromjesečju, na 116.000 barela ekvivalenta nafte dnevno, najviše u posljednjih sedam godina, potaknuta snažnim rezultatom imovine u Velikoj Britaniji. 

Downstream je zabilježio slabiji prvi kvartal, uz čistu CCS EBITDA od 138 milijuna dolara, što je 37 % manje nego u istom razdoblju prethodne godine zbog pogoršanja rafinerijskog okruženja koje je djelomično ublaženo jako dobrim internim rezultatima. 
Djelatnost Usluga kupcima nastavila je s dvoznamenkastim rastom uz rast EBITDA od 10 % na godišnjoj razini. Rezultat od 89 milijuna dolara posljedica je veće prodaje goriva i povećanog doprinosa u segmentu negoriva. Potrošnja motornih goriva je, u odnosu na isti period prošle godine, porasla za 3 % u regiji Srednje i Istočne Europe (s izuzetnim rastom od 5 % i u Mađarskoj i u Hrvatskoj), što je osiguralo poticajno okruženje.

Plinsko poslovanje je ostvarilo EBITDA od 66 milijuna dolara u prvom tromjesečju, što je pad od 23 % u odnosu na isti period prošle godine.

Predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor Zsolt Hernádi komentirao je rezultate:

„U prvom smo tromjesečju imali EBITDA od 500 milijuna dolara i pozitivne pojednostavnjene novčane tokove te smo zbog toga sada na pravom putu da ispunimo svoja predviđanja za 2019. godinu i financiramo svoje transformacijske investicije. Zarada je smanjena u odnosu na visoku bazu iz istog razdoblja prošle godine jer su rafinerijske marže bile znatno slabije i to je samo djelomično ublaženo jakim internim rezultatima u svim djelatnostima. Usluge kupcima nastavile su bilježiti dvoznamenkasti rast EBITDA, a proslavili smo otvaranje 700. Fresh Cornera, dok je Upstream povećao svoju proizvodnju na najvišu razinu od 2012. godine.“

Tagovi: MOL Grupa, kompanija MOL, nafta, Zsolt Hernadi
PROČITAJ I OVO
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
UDRUŽIVANJE
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
ZAGREB - U prostorijama trgovačkog centra Westgate održana je u ponedjeljak Osnivačka skupština Udruge trgovine i logistike (UTIL), nove interesne udruge koja okuplja tvrtke prehrambene i neprehrambene trgovine te logistike, sektora koji prirodno čine objedinjeni lanac.
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
POTEZI
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
ZAGREB - Za preuzimanje i oporabu biootpada, Grad Zagreb je nakon javnog natječaja odabrao zajednicu ponuditelja oko tvrtke Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. grupe Petra Pripuza, dok je druga ponuda odbijena je jer nije bila valjana.
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ŠTRAJK
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ZAGREB - U tijeku je prosvjed vozača Ubera. Prosvjed je počeo u sedam sati, a trebao bi trajati tri sata.
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
SEKTORI
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
ZAGREB - U Hrvatskoj je lani u djelatnosti proizvodnje kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača poslovalo 914 poduzetnika, koji su zapošljavali više od 15.000 djelatnika, a ostvarili su prihode od 4,5 milijardi kuna i konsolidiranu dobit od 96 milijuna kuna.
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
NOVI ISKORAK
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
ZAGREB - Milijan Brkić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, nakon potpune političke marginalizacije i gubitka svih pozicija u stranci i izvršnoj vlasti, krenuo je u novi biznis te je u rujnu osnovao tvrtku pod nazivom Alfa Strategy d.o.o. za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE