GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOL Grupa povisila srednjoročne ciljeve

MOL Grupa povisila srednjoročne ciljeve
CILJEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2018 / 19:48
Autor: SEEbiz
LONDON - MOL je danas održao Dan ulagača kako bi izvijestio o provedbi i izmjenama strateških ciljeva izloženih u strategiji "MOL Grupa 2030" koja je predstavljena prije dvije godine.

Zadržavajući svoj postojani, integrirani poslovni model i dosljedno postižući dobre rezultate, MOL je započeo proces transformacije s ciljem da postane vodeća kemijska tvrtka u srednjoj i istočnoj Europi i tvrtka koja je doista usredotočena na kupce, kao i prvi izbor zaposlenika, kupaca i ulagača.

MOL je povećao svoju očekivanu godišnju čistu CCS EBITDA za razdoblje od 2019. do 2021. za oko 10 % na 2,2-2,4 mlrd. dolara na temelju više očekivane srednjeročne proizvodnje u Upstreamu te dobrih rezultata u segmentu Usluge kupcima.

U sljedećem razdoblju, u 2022.-2023. godini, MOL očekuje da će dodatno povećati godišnju EBITDA na 2,42,6 mlrd. dolara s obzirom na to da će doprinos strateških projekata u Downstreamu, uključujući ulaganja u proizvodnju poliola, već biti vidljiv.

U segmentu Upstreama povećana je srednjeročna očekivana proizvodnja te se sad očekuje da će postojeći portfelj biti u mogućnosti proizvoditi 100-110 tisuća barela ekvivalenta nafte dnevno sve do 2023. kao rezultat programa razvoja na polju Shaikan u iračkoj Kurdistanskoj regiji, produženog razdoblja maksimalne razine proizvodnje u Ujedinjenom Kraljevstvu, te programa optimizacije proizvodnje u Mađarskoj i Pakistanu. MOL-ov cilj je dodati 350 milijuna barela ekvivalenta nafte novih rezervi do 2023.

Downstream će nastaviti povećavati učinkovitost i ostvarivati neto uštede do 2023. godine, pri čemu će prvi krug strateških i transformacijskih projekata vidljivo doprinijeti prihodima do 2022.-2023. Uz to, MOL vidi značajan potencijal rasta vrijednosti od iskorištavanja punih pogodnosti koje proizlaze iz pravila o brodskim gorivima Međunarodne pomorske organizacije.

S obzirom na to da će izmjena specifikacije goriva zabraniti upotrebu brodskih goriva s visokim sadržajem sumpora od siječnja 2020. godine, to bi moglo povećati marže rafinerijama na Dunavu i u Bratislavi koje nemaju značajnu proizvodnju loživih ulja.

Očekuje se da će Usluge kupcima ostvariti EBITDA od preko 500 mil. dolara do 2023. zadovoljavanjem potražnje za tradicionalnim i alternativnim gorivima u srednjoj i istočnoj Europi, povećanjem EBITDA u segmentu robe široke potrošnje te širenjem u segmentu usluga mobilnosti. MOL namjerava udvostručiti broj lokacija Fresh Cornera na 1.250 do 2021. godine.

Uz to će povećati flotu vozila svoje car-sharing tvrtke MOL Limo na 600 vozila u Budimpešti, pri čemu će sva vozila biti na električni pogon te uvesti navedene usluge u dodatna dva-tri grada.

Tagovi: MOL Grupa, kompanija MOL, nafta, polje Shaikan
PROČITAJ I OVO
Studenac darovao 10.000 dionica udruzi Naš Hajduk
DONACIJE
Studenac darovao 10.000 dionica udruzi Naš Hajduk
SPLIT - Tvrtka Studenac darovala je udruzi Naš Hajduk 10.000 dionica čime je porastao ukupni udjel ove udruge u temeljnom kapitalu HNK Hajduk na 28,25 posto, izvijestili su u četvrtak iz te udruge.
Đ.Đ. Specijalna vozila ugovorila isporuku vagona vrijednih 68,9 milijuna kuna
POSLOVI
Đ.Đ. Specijalna vozila ugovorila isporuku vagona vrijednih 68,9 milijuna kuna
ZAGREB - Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka iz sastava grupacije Đuro Đaković, s njemačkim je naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona Shimmns u vrijednosti od 68,9 milijuna kuna.
Butković o žičari: Mijenja se pravilnik, očekujem rad žičare što prije
ŽIČARA
Butković o žičari: Mijenja se pravilnik, očekujem rad žičare što prije
ZAGREB - Ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u četvrtak kako je razgovarao sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem o žičari te su dogovorili da će Ministarstvo zdravstva izmijeniti svoj pravilnik pa očekuje da će žičara što prije početi s radom.
FlixBus i Čazmatrans sklopili strateško partnerstvo
PARTNERI
FlixBus i Čazmatrans sklopili strateško partnerstvo
ZAGREB - FlixBus kao mobilni partner tradicionalnih autobusnih prijevoznika, objavio je suradnju s Čazmatransom, vodećom hrvatskom kompanijom koja postoji na tržištu više od 70 godina.
SAD daleko najveći proizvođač plastičnog otpada
PLASTIKA
SAD daleko najveći proizvođač plastičnog otpada
WASHINGTON - Sjedinjene Države su zemlja koja daleko najviše doprinosi zagađenju plastikom u svijetu, pokazuje novo izvješće objavljeno u srijedu, koje poziva na razvoj nacionalne strategije kako bi se tome stalo na kraj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE