GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Montenegro Airlinesu opet blokiran račun

Montenegro Airlinesu opet blokiran račun
BLOKADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.10.2017 / 08:37
Autor: SEEbiz / Vijesti
PODGORICA - Montenegro Airlines u blokadi je od 10. septembra, a dug po osnovu blokade je 30. septembra iznosio 2,2 miliona eura, navedeno je u spisku blokiranih kompanija koju je juče objavila Centralna banka.

Taj iznos je u julu već pokušavala da naplati Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), ali je kasnije miješanjem Vlade blokada povučena. 

MA  državi za poreze i doprinose na zarade koje nijesu plaćali od 2012.  duguje 14 miliona. Na kraju prošle godine dug Aerodromima Crne Gore iznosio je 17,8 miliona eura,  Celastial Aviation Trading 4,5 miliona, Embraeru 1,7 miliona, Aerodromu Beograd 1,5 miliona, Jugopetrolu 790 hiljada, Eurocontrol 702 hiljade, Generali osiguranje Beograd 415 hiljada...

Na novom spisku blokiranih firmi nalazi se 30-ak opštinskih preduzeća i ustanova kojima je Poreska uprava prošle sedmice blokirala račune jer kasne sa plaćanjem reprogramiranog poreskog duga. Blokada se odnosi na dio rata koji su dužni, a ne na cijeli dug.

Na spisku su  Lokalni putevi Pljevlja, od kojih se blokadom potražuje  8,9 hiljada, Agencija za izgradnju i razvoj Berana 14,4 hiljade, Vodovod Kolašin 4,6 hiljada, Komunalne djelatnosti Plav 5,3 hiljade, Komunalne usluge Pljevlja 10,9 hiljada, Komunalno Berane 195 hiljada...

Među blokiranima je i Fudbalski klub Lovćen za 173 hiljade, Sportski centar Berane 7,2 hiljade, Sportski centar Cetinje 5,4 hiljade, Ski-centar Hajla Rožaje 2,7 hiljada, Čistoća Pljevlja 30 hiljada, Centar za kulturu Rožaje 2,4 hiljade, Narodna biblioteka Rožaje 1,8 hiljada, Umjetnička galerija Pljevlja dvije hiljade, Javno preduzeće za uzgoj i zaštitu divljači Ulcinj 2,3 hiljade, Centar za kulturu Ulcinj 13,3 hiljade, Narodna biblioteka Pljevlja 3,9 hiljada, Radio Berane 2,1 hiljadu, Radio-televizija Pljevlja 23,5 hiljada, Turistička organizacija Berane 1,8 hiljada...

U blokadi je i račun Opštine Bijelo Polje dva dana zbog hiljadu eura.

Među novim firmama čiji je račun blokiran tokom septembra nalazi se i Bicent - Bošnjački inforativni centar iz Rožaja zbog duga od 8.386 eura. Ta firma/nevladina organizacija je poznata jer je među onim koje najviše novca dobijaju iz državnih fondova za pokretanje projekata. Njeni osnivači su Alma Nurković, kćerka ministra saobraćaja Osmana Nurkovića, i Senad Mujević koji je i njen izvršni direktor. Bicent je u proteklih šest godina, kako je ranije objavljivano, od države dobio preko 100 hijada eura, a ove godine 15.040 eura za dva projekta.

Među novoblokiranim sa većim dugom je fabrika namještaja Nivel,  Vladimira Đurovića, zbog 534 hiljade eura, građevinska firma Giprom Bar, Željka  Vašalića, zbog 141 hiljade eura, mljekara Farmedia iz Bistrice u Zeti, Savića Dobrovića, zbog duga od 98 hiljada eura.

Tagovi: Montenegro Airlines, SMATSA, Aerodromi Crne Gore, Aerodrom Nikola Tesla, Celastial Aviation Trading
PROČITAJ I OVO
Nastavljen trend rasta stečajeva i pada broja novoosnovanih tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Nastavljen trend rasta stečajeva i pada broja novoosnovanih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice studenog.
Boštjan Napast novi predsjednik Uprave Luke Koper
KARIJERE
Boštjan Napast novi predsjednik Uprave Luke Koper
KOPER - Nadzorni odbor Luke Koper za predsjednika Uprave imenovao je Boštjana Napasta, donedavnog predsjednika Uprave Geoplina.
WizzAir obustavlja više od 40 linija za zemlje regije
REZOVI
WizzAir obustavlja više od 40 linija za zemlje regije
ZAGREB - Niskotarifni prijevoznik WizzAir u procesu je privremenog obustavljanja više od četrdeset linija iz svoje mreže u državama bivše Jugoslavije, uz odgađanje dijela planiranih novih odredišta.
Valamar Grupa pokreće novi ciklus ulaganja i transformacije poslovanja
ULAGANJA
Valamar Grupa pokreće novi ciklus ulaganja i transformacije poslovanja
ZAGREB - Valamar grupa najavila je u petak novi ciklus ulaganja s ciljem daljnje transformacije i razvoja poslovanja i fokusom na podizanje kvalitete turističkog portfelja, održivost i zeleni turizam te ulaganja u premium segment, digitalizaciju i internacionalizaciju poslovanja.
Kraš choco&café otvara se u centru Zagreba
GASTRO
Kraš choco&café otvara se u centru Zagreba
ZAGREB – Za sve ljubitelje slatkih delicija Kraš ima sjajnu vijest – Zagreb postaje bogatiji za novu adresu sa slasticama na glavnom zagrebačkom trgu pod nazivom Kraš choco&café. Na Trgu bana Josipa Jelačića otvara se novo omiljeno mjesto uređeno kao concept store, s vrhunskim slatkim proizvodima, mirisnom kavom te posebnom Kraševom ponudom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE