GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Motel Plitvice potonuo u stečaj

Motel Plitvice potonuo u stečaj
AGONIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2024 / 16:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Direktor Motela Plitvice d.o.o podnio je zagrebačkom Trgovačkom sudu prijedlog za otvaranje stečaja navodeći kao stečajne razloge nemogućnost plaćanja obaveza, prestanak djelatnosti zbog nemogućnosti rada na odmorištu u Lučkom, zaključno istaknuvši da je tvrtka bez radnika.

Uz prijedlog za otvaranje stečaja, direktor Hrvoje Bilić podnio je bilancu poduzeća od 1. siječnja do 31. svibnja prema kojoj preneseni akumulirani gubitak poslovanja iz prethodnih godina iznosi čak 11,93 milijuna eura.

Prijedlog za otvaranje stečaja podnesen je nakon započete rekonstrukcije i uređenja odmorišta Zagreb na autocesti A3 prema Bregani koji uz ostalo predviđaju i rušenje nekada popularnog motela Plitvice.

Prema medijskim napisima, procijenjena vrijednost prve faze uređenja odmorišta Zagreb je 7,8 milijuna eura, a u sklopu druge faze uređenja odmorišta, osim rušenja motela Plitvice, planirano je uređenje preostalih površina odmorišta, gradnja nova benzinska crpka s trgovinom i ugostiteljskim objektom i to samo na južnoj strani odmorišta.

Predstečaj tvrtke Motel Plitvice d.o.o. bio je otvoren krajem 2021. zbog, kako se u medijima navodilo, nagomilanog duga od 39,6 milijuna kuna, od čega na Hrvatske autoceste (HAC) otpada 33,4 milijuna kuna. Realizacija novog odmorišta ovisit će o sudskom postupku i utvrđivanju stečaja nad tvrtkom koja upravlja motelom Plitvice, a koja godinama posluje s gubitkom.

Motel Plitvice građen je tijekom 1983. i 1984. a investitori su bili Nacionalni park Plitvice, Ina-Trgovina i nekadašnja Samoupravna interesna zajednica (SIZ) za ceste SR Hrvatske. Izvođač radova bila je Industrogradnja iz Zagreba zajedno s više desetaka kooperanata.

Projektanti objekta s upečatljivom pasarelom – pješačkim mostom preko autoceste bili su zagrebački arhitekti Zdravko Bregovac i Ivan Piteša, a sam motel je, prema mišljenju stručnjaka, jedan od najreprezentativnijih primjeraka jugoslavenskog dizajna 80-ih godina prošlog stoljeća.

Tagovi: Motel Plitvice, plitvice, stečaj, Zdravko Bregovac, Ivan Piteša ina, hac, siz
PROČITAJ I OVO
Nestvarno visok gubitak Deutsche Bahna
GUBITAK
Nestvarno visok gubitak Deutsche Bahna
BERLIN - Deutsche Bahn u prvom je polugodištu zabilježio gubitak od 1,2 milijarde eura. Ovo razdoblje obilježili su štrajkovi i loši vremenski uvjeti. U istom razdoblju prošle godine gubitak je iznosio 71 milijun eura.
Maistra dobila 200 milijuna eura plavog i zelenog zajma od IFC-a
KREDITI
Maistra dobila 200 milijuna eura plavog i zelenog zajma od IFC-a
ZAGREB - Članica grupe Svjetske banke, International Financial Corporation (IFC), osigurala je za Maistra Hospitality Grupu plavi i zeleni zajam za održivost od 200 milijuna eura, istaknuvši da će to biti prekretnica koja će toj drugoj najvećoj turističkoj kompaniji u Hrvatskoj pomoći da poveća održivost svojeg portfelja i započne novo doba održivog turizma.
Fantastičan rezultat Dalekovoda u prvom polugodištu
SJAJNE BROJKE
Fantastičan rezultat Dalekovoda u prvom polugodištu
ZAGREB - Dalekovod je u prvih šest mjeseci 2024. ostvario 2,56 milijuna eura dobiti - čak 10,5 puta više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje financijsko izvješće objavljeno u četvrtak.
Novi kolektivni ugovor u Croatia Airlinesu
RADNIČKA PRAVA
Novi kolektivni ugovor u Croatia Airlinesu
ZAGREB - Uprava i sindikati u Croatia Airlinesu (CA) potpisali su novi kolektivni ugovor koji će vrijediti idućih pet godina. Novi kolektivni ugovor potpisan je nakon višemjesečnih pregovora.
Rast prihoda Delta Holdinga u prvom polugodištu 11,2 posto
STABILNO
Rast prihoda Delta Holdinga u prvom polugodištu 11,2 posto
BEOGRAD - Kompanije Delta Holdinga u prvom polugodištu 2024. godine ostvarile su 467 milijuna eura prihoda, što je gotovo 50 milijuna više u odnosu na isto razdoblje prošle godine i predstavlja rast od 11,2 posto, objavila je ta kompanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE